Helikopterrel akart rendőrkapitányságra és kórházra támadni, hogy kiengedje a koronavírusos betegeket

Helikopterrel akart rendőrkapitányságra és kórházra támadni, hogy kiengedje a koronavírusos betegeket

Egy michigani férfi azt tervezte, hogy a partiőrségtől ellop egy helikoptert, megtámadja a rendőrséget és lövöldöz a kórházban, hogy megzavarja a hatalmat és kiszabadítsa a koronavírusos betegeket – írta a clickondetroit.com.

A 70 éves Jesse Theodore McFadden azzal hívta fel a segélyhívószámot vasárnap reggel nyolckor, hogy útban van az amerikai partiőrség Bay City-i állomásához, hogy ellopjon egy helikoptert. A diszpécsernek a férfi azt is elmondta, hogy a helikopterre azért van szüksége, hogy megtámadjon egy rendőrkapitányságot, majd egy kórházban lövöldözésbe kezdjen.

Mindez ahhoz kell, hogy megzavarja a hatalmat a kórházban, kinyissa az ajtókat, és kiengedje a koronavírusos betegeket a karanténból.

McFadden azt is mondta, hogy van nála egy automata gépfegyver.

Hírdetés

A diszpécser azonnal értesítette a rendőröket és a partiőrséget, és azt is hozzátette, hogy a férfivel korábban is volt már dolga a hatóságoknak, mikor a fegyverével fenyegetőzött, és ellenállt a rendőri intézkedésnek.

A férfi 10:30-kor ért a partiőrség kapujához, ott megpróbált a kapukóddal bejutni, de többszöri próbálkozásra sem sikerült, úgyhogy hívta az állomás kommunikációs központját, hogy adjanak neki belépési engedélyt.

Ezt megtagadták tőle, mire McFadden azzal fenyegetőzött, hogy a Ford pickupjával – ami egyébként nem az övé volt – nekihajt a sorompónak. Végül 10:39-kor, még mielőtt a rendőrök odaértek volna, elhajtott.

A rendőrök egy benzinkútnál találtak rá az üres, de járó motorú kocsira, aminek a vezetőülés felőli ajtaja nyitva volt. McFadden éppen jött ki a kútról, mikor megállították, míg a többiek átnézték a pickupot. Az anyósülésen találtak egy Mossberg 500A sörétes puskát. Mikor a rendőrnél meglátta a fegyvert a férfi, egy másikat megpróbált megütni, és ellenállt annak is, hogy letartóztassák. Ez azonban végül sikerrel járt.

(24)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »