Héjából galambbá szelídült Lázár Hódmezővásárhelyen

Héjából galambbá szelídült Lázár Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter februári megválasztása óta arra vár, hogy végre egyeztethessen a térség fideszes országgyűlési képviselőjével. Erre ma került sor. 

Lázár János ma ellátogatott a közgyűlsébe és “Hódmezővásárhely érdekében” együttműködést ajánlott a  polgármesternek.  

A politikus a karaktergyilkosságokkal, megfélemlítéssel, és listázással tarjított februári kampány után rácsodálkozott, hogy széthúzás van a városban, holott az eredményekhez “békére, nem békeharcra” van szükség. Majd atyai jótanácsként azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy dolgozzanak, “ne polgárháborúzzanak”.

Lázár hangsúlyozta, akinek Hódmezővásárhely az első, az képes az összefogásra. Úgy fogalmazott, azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon. Lázár János azt kérte a városvezetéstől és a képviselőktől, kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd

Hírdetés

Márki-Zay Péter az elmúlt hónapolban többször is úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz el akarja lehetetleníteni a város működését, őt és munkatársait pedig folyamatosan nyomás alatt tartják, illetve lejárató kampányt fojtatnak ellene.

A polgármester kijelentette, nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a képviselővel személyes megbeszélésére.

A közgyűlés vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, mi vezetett ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal mintegy 30 vezető köztisztviselője távozott az elmúlt néhány hónapban.

A közgyűlés ülését kiemelt érdeklődés kísérte, a teremben egyaránt jelen voltak a polgármester és a többséget adó Fidesz-frakció szimpatizánsai, akik még a folyosón is álltak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »