Heidelbergben szándékosan járókelőkbe hajtott egy autós és három embert elgázolt

Heidelbergben szándékosan járókelőkbe hajtott egy autós és három embert elgázolt

A Baden-Württemberg tartománybeli egyetemi városra ismét lesújtott a terror. Mint ismert, tavaly ősszel egy afganisztáni sáska megerőszakolt, majd meggyilkolt egy fiatal egyetemi hallgató lányt, s mintegy másfél órával ezelőtt pedig egy férfi az autójával szándékosan belehajtott járókelők egy csoportjába Heidelberg óvárosában – írja a morgenweb.de.

Az eset pontosan a Bismarckplatzon történt, ahol a gyalogjárdán beszélgető csoportba hajtott egy hamburgi rendszámot viselő bérautó. A gázoló három embert megsebesített, egyet súlyosan. A férfi a gázolás után kiugrott az autóból, majd késsel hadonászva futva elmenekült a Bergheimersrtaße irányában. Az időközben a helyszínre riasztott rendőrség a kés eldobására szólította föl a gázolót, majd amikor a felszólításnak nem engedelmeskedett, rálőttek és súlyosan megsebesítették.

Hírdetés

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gázoló férfi külföldi származású, vagy egy helybeli őrültről van szó. Több német hírportál azt írja, hogy egy elmebeteg gázolta el a gyalogjárón várakozó embereket, de ismerve a német sajtó migránsvédő álláspontját, ez utóbbi állítás nem biztos, hogy megfelel a valóságnak.

Mindenesetre az izraeli Divvuáh Risoni hírportál már kitett egy amatőr videófölvételt, amelyen az látszik, amint a heidelbergi rendőrség ártalmatlanná teszi a gázolót.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »