Heger: Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút

Heger: Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút

A szlovák kormányfő szerint mindent el kell követni annak érdekében, hogy megállítsák Putyint és az általa vezetett orosz agressziót.

Eduard Heger ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy fogadta az ukrán parlament képviselőit, valamint az oroszok által bombázott Melitopol polgármesterét, illetve Ukrajna szlovákiai nagykövetét.

Mint a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, nagyon fontos, hogy Szlovákia jó kapcsolatokat ápoljon Ukrajnával, és hogy fejlődő, stabil szomszédja legyen Szlovákiának. Ezért a békére kell törekedni Kijev érdekében, és segíteni Ukrajnát, ami az egész régió javát szolgálja.

Hírdetés

A kormányfő egyúttal kiemelte az ukrán nép elszántságát, akik képesek voltak szembeszegülni az orosz hadsereggel, és immár több mint egy hónapja verik vissza a támadásokat.

„Ezt maga Vlagyimír Putyín sem várta. Az ukránok a bátorság csodálatos példáját mutatják nekünk, valamint, hogy a szabadság és a béke a legnagyobb értékek,“

– hangsúlyozta Heger, hozzátéve, hogy Putyin nem nyerheti meg ezt a háborút, Szlovákia pedig elítéli az orosz agressziót és az ártatlan emberek gyilkolását, valamint házaik, lakóhelyük tönkretételét.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »