Heger nem gondolja, hogy a különadó miatt nőne az üzemanyagok ára

Heger nem gondolja, hogy a különadó miatt nőne az üzemanyagok ára

A TA3 hírtelevízió A politikában című vasárnapi vitaműsorában Eduard Heger miniszterelnök elmondta, a parlament elé terjesztett inflációellenes csomag három kormánypárt között született kompromisszum eredménye.

Hozzátette, a negyedik kormánypárt, az SaS nem terjesztett be javaslatot. A liberálisok a koalíciós megbeszéléseken csak bírálatokat fogalmaztak meg, de a megoldásokkal adósok maradtak.

Heger szerint Matovič pénzügyminiszter csomagja szeretné megszüntetni azt a sérelmet, amit a gyermektelen és a gyermekes házaspárok közötti összehasonlítás szült. A gyermekes családok jóval nagyobb inflációs kockázatnak vannak kitéve. Állítása szerint az előző kormányok eltörölték a családtámogatást.

A miniszterelnököt nem zavarja, hogy a javaslat nem ment át a tárcaközi egyeztetéseken. A segélyt már ki kell fizetni a családoknak. A hibákat a parlamentben ki lehet küszöbölni.

A javaslat nem bonyolult, tulajdonképpen három számot növelünk”

Hírdetés

– jegyezte meg Heger.

Az önkormányzatokkal kapcsolatban jelezte, hogy készek tárgyalni a városok és községek anyagi veszteségeinek kompenzálásáról.

Szüséges, hogy intenzíven tárgyaljunk”

– tette hozzá. Elismerte, hogy a kormány nem tudja meggátolni azt, hogy az önkormányzatok adókat emeljenek.

Szóba került a kormány iránti bizalom meggyengülése és egy esetleges személycsere lehetősége is az OĽANO elnöki posztján. Heger jelezte, hogy nem kíván Igor Matovič helyébe lépni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »