Heger: Ha az SaS kifogásolja az oktatási törvényt, tárgyalni fogunk a párttal

Heger: Ha az SaS kifogásolja az oktatási törvényt, tárgyalni fogunk a párttal Kulcsár Péter2023. 03. 21., k – 15:17

Ha az SaS-nek kifogásai vannak a parlament előtt levő oktatási törvény módosítása ellen, tárgyalni fogunk a párttal – mondta Eduard Heger megbízott miniszterelnök.

Hírdetés

Heger hozzátette, hogy Ján Horecký megbízott oktatási miniszter megszólította Branislav Gröhling (SaS) parlamenti képviselőt, a tárca korábbi vezetőjét. A kormányfő már megkereste az ügyben Richard Sulíkot, a liberálisok frakcióvezetőjét. „Az a célunk, hogy a törvényt úgy dolgozzuk ki, hogy azt jóváhagyja a parlament. Ha az SaS-nek fenntartásai vannak, tárgyalni fogunk a párttal” – mondta Heger.

A miniszterelnök hozzátette, az oktatási törvény módosítását Gröhling kezdeményezte, majd a jelenlegi miniszterre maradt a munka. „Ezért meglepő most, hogy éppen ő nem akarja támogatni ezt a törvényt. Folynak a tárgyalások, ezért kértem a minisztert, hogy szánjon még néhány napot arra, hogy Gröhlinggel tárgyaljon. Számunkra az eredmény a fontos, politikai érdekünk nem fűződik hozzá. A helyreállítási terv Szlovákiát szolgálja” – mondta, és hozzátette, úgy véli, meg fognak állapodni az SaS-szel.

Úgy fogalmazott, sajnálja, hogy az SaS így áll hozzá, és kedden első olvasatban nem támogatta a helyreállítási mechanizmusról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatot. Megjegyezte, ez a törvény inkább technikai jellegű, az oktatási törvény módosítása sokkal fontosabb.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »