Heger cáfolja: nem azért halogatják szeptemberig a választást, hogy addigra legyen idejük lecsukatni Ficót

Heger cáfolja: nem azért halogatják szeptemberig a választást, hogy addigra legyen idejük lecsukatni Ficót

Eduard Heger (OĽaNO) ideiglenesen megbízott kormányfő tiltakozott azok ellen a sajtóban megjelent feltételezések ellen, hogy azért ragaszkodik foggal-körömmel a választás szeptemberre történő halasztásához, mivel azt reméli, hogy addigra sikerül rács mögé juttattni Robert Ficót, a Smer-SD és Peter Pellegrinit, a Hlas-SD vezetőjét. „Ez nem igaz, soha nem mondtam ilyesmit“ – írta közösségi oldalán.

Hozzátette, hogy bármit is gondol Ficóról és Pellegriniről, sem nyilvánosan, sem a nyilvánosság kizárásával nem fenyegette őket. „Tény, hogy politikai ténykedésük nyomán nem sok jó maradt. Lehetőségük volt kedvező időszakban vezetni az országot és olyan reformokat elfogadni, melyek a pozitív fejlődését szolgálták volna, és felkészíthették volna a nehéz időkre és válságokra. Ezt elmulasztották“ – vélekedett Heger, hozzátéve, hogy arról, hogy megkárosították az országot, a saját embereik tanúskodnak, akik maguk is részt vettek a törvénytelenségekben.

Hírdetés

Kitartott amellett, hogy a választások feltételezett szeptemberi időpontjáról politikai megegyezés született és mostanáig ez a változat mutatkozik egyedül esélyesnek a szükséges 90 szavazat megszerzésére.

„Az általam vezetett kormány elvesztette a bizalmat, a jelenlegi helyzetből már csak az előrehozott választások jelentik az egyedüli kiutat. A kampányba tiszta lelkiismerettel és azzal a reménnyel indulok, hogy a demokratikus erők képesek lesznek meggyőzni és mobilizálni a szavazókat“ – vélte Heger.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »