Heger: A választás időpontja számomra lényegtelen, a képviselők kezében a döntés

Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő lényegtelennek tartja, hogy mikor lesz az előrehozott választás, júniusban vagy szeptemberben, mint mondta, ez teljes mértékben a parlamenti képviselőkön múlik.

A döntésükhöz alkalmazkodik, egyik dátumot sem részesíti előnyben. Heger erről csütörtökön (január 26.) este beszélt a Joj TV politikai műsorában.

Ez a képviselők döntésén múlik, ők jogosultak arról dönteni, hogy mikor lesz az előrehozott választás. Az ő kezükben a döntés. Számomra lényegtelen a dátum, alkalmazkodok. Ha június, akkor június, ha szeptember, akkor szeptember, elfogadom a döntésüket

– szögezte le.

Ezzel együtt a szeptember 30-i dátumot tartja reálisabbnak. A kormányzati ciklus előrehozott választással való lezárása szerinte azoknak a „polgároknak az arculcsapása”, akik rájuk voksoltak a négyéves kormányzásuk reményében.

Hírdetés

További politikai pályafutásáról akkor nyilatkozik, ha „majd eljön az ideje”. Megismételte, hogy

a közeljövő legfontosabb feladata számára a segítségnyújtás az energetikai válságban, valamint a reformok folytatása.

Leszögezte, hogy a kormány nem fog pihenni, és ő nem adja fel. Azt is kijelentette, nem gondolja, hogy gyenge kormányfő lenne, akkor lenne az, ha feladná.

A járóbeteg-ellátás kapcsán azt mondta, bízik benne, hogy pénteken megegyezés születik és bejelenthetik, hogy megoldódott a helyzet. Hozzátette, jelenleg véglegesítik a támogatás összegét, pontos számot nem akart mondani.

Arra a kérdésre, hogy Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) megbízott egészségügyi miniszter továbbra is élvezi-e a bizalmát, azt válaszolta, ha megbirkózik a helyzettel, akkor folytathatja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »