Heger: a gazdaság újraindítására fel vagyunk készülve

Heger: a gazdaság újraindítására fel vagyunk készülve

Szlovákia a koronavírus-járvány második hulláma után megfelelően felkészült a gazdaság újraindítására – jelentette ki Eduard Heger TA3 vasárnapi politikai műsorában. A miniszterelnök szerint a kormány mindehhez minőségi tervet készített elő, és elegendő pénzügyi keret áll rendelkezésre. Mint mondta, nemcsak az iskolaügy és az egészségügy kap majd plusztámogatást. 

Arra számítunk, hogy ebben a hónapban az Európai Bizottság jóváhagyja helyreállítási tervünket, és hogy pénzt fog felszabadítani a nyár folyamán, amelynek első részlete augusztus végén vagy szeptember elején meg is érkezhet”

Hírdetés

– közölte Heger.

Megjegyezte, hogy ezzel párhuzamosan olyan lépések és folyamatok kezdődtek meg, amelyek arra irányulnak, hogy minél előbb lehessen forrásokat lehívni Szerinte a kormány helyreállítási terve összeegyeztethető azzal, amire az országnak szüksége van.

A miniszterelnök a hírtelevízió műsorában arról is beszélt, hogy kezd helyreállni az emberek bizalma a jogállamiság iránt Szlovákiában. Szerinte ebben döntő fordulat akkor következhet be, amikor az emberek látni fogják, hogy az egyes ügyek a bíróságok elé kerülnek majd. „Ekkor fogják valóságban is látni, hogy a megtisztulás elkezdődött. De ez egy hosszútávfutás, nem egy egyszerű folyamat” – mondta, hozzátéve: ezt a folyamatot egyedül Robert Fico és Peter Pellegrini ellenzi – érthető okokból.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »