Heger: A feladás nem megoldás, ezzel még nincs vége

Heger: A feladás nem megoldás, ezzel még nincs vége

Eduard Heger visszahívott kormányfő a facebookon azt írta, hogy “a feladás nem megoldás”, és hogy hamarosan bemutatja “vízióját Szlovákia jövőjéről”.

“Demokrata vagyok, az igazság, egyenlőség, tisztelet, tolerancia és béke értékeit vallom. Meggyőződésem azt diktálja, hogy ne adjam fel”

írta a kormányfő.

“Az az igazság, hogy még messze nem adtuk fel szándékainkat. A jogállamért folytatott harcunk soha nem ér véget. Elindítottuk Szlovákia újjáépítési programját, és előttünk, demokraták előtt még sok kihívás áll. A csütörtöki szavazáson a demokraták kudarcot vallottak, egy sorsdöntő pillanatban nem fogtunk össze. De most nem vallhatunk kudarcot. Ha túlnő rajtunk a frusztráció, a düh és a csalódottság, veszíteni fogunk. Továbbra is az a meggyőződésem, hogy több jó van bennünk, mint rossz”

Hírdetés

írta Heger, erőteljesen az előrehozott választásokat jelentő “feladás” ellen érvelve.

“Igen, lezárult a kormányom egy fejezete, de ezzel még nincs vége”

írta, majd közölte, hogy hamarosan bemutatja víziója, hogyan akarja “Szlovákiának és lakosságnak visszaadni azt a reményt”, miszerint lehet az országban jól élni.

A korábbi nyilatkozatok alapján az OĽANO nem támogatja az előrehozott választásokat, ahogy az SaS sem. A két pártnak összesen nagyjából 67 mandátuma van, amellyel elvileg meg tudják akadályozni, hogy egy alkotmánytörvénnyel a többi párt lerövidítse a választási időszakot. Heger bejelentése arra utal, hogy ragaszkodni az előrehozott választások elkerüléséhez.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »