Hegedűs Loránt közleménye a Budapest-Északi Református Egyházmegye bíróságának ítélete kapcsán (plusz videók)

ifj. Hegedűs Lóránt KÖZLEMÉNYE

A mai napon a Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága a 2013. november 3-án, a Hazatérés Temploma alapkőletételének 75. évfordulóján tartott ünnepi megemlékező és hálaadó istentiszteletünkön elmondott igehirdetésem alapján írásbeli megrovásban részesített.

Az ítélethirdetéskor kézhez vett írásos indoklás elképesztő módon veszi védelmébe a templom előtt őrjöngő posztkommunista-hitgyülekezetes csürhét, miközben engem szeretetlen ítélkezéssel, s annak részeként antiszemita és pártpolitikai felhangú provokatív megnyilvánulásokkal vádol.

Az ítélet ellen fellebbezek.

Ezúton szeretnék köszönetet nyilvánítani azoknak, akik kiálltak mellettem az egész kettős mércét demonstráló eljárás alatt, kivált dr. Nemes Árpád ügyvédemnek, dr. Borbély Andrea és dr. Szabó Edit ügyvédnőknek, a mellettem tanúskodóknak, gondnokaimnak és presbitereimnek, egész gyülekezetemnek és családomnak, minden jóérzésű magyar embernek, közösségnek, szervezetnek és hírportálnak.
Ezúton hívom és várom minden magyar Testvéremet most vasárnap délelőtt 10 órára a Hazatérés Templomába, a kárpátaljai magyar és ruszin testvéreinkkel szolidaritást vállaló istentiszteletünkre.

Hírdetés

     “Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk? Senki nincsen, bizonyára nincsen!” /Bethlen Gábor/

Budapest, 2014. március 7.
ifj. Hegedűs Loránt
lelkész

A HTV anyaga:

Nemzeti internetFigyelő

Kapcsolódó: Zsidó rabbik kiállása ifj. Hegedűs Lóránt lelkész mellett


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »