Hé, Index! Ne hazudj, kérlek!

Megszokhattuk már, hogy Simicska Lajos eldobott játékszere, a nemzeti álhírgyártás doyenje, az egy főre jutó mészároslőrincezés örökös rekordere, egyszóval az Index pofátlanságban és szakmaiatlanságban is rendre csúcsra járatja magát. Nem történt ez másként tegnap sem.

***

Haász János álhíríró  – gondolom, a napi penzum teljesítés-kényszerének pokoli súlya alatt görnyedezve – „A nemzeti buhera országában csak természetes” címmel hangzatos dörgedelmet fogalmazott meg, egy Szabó Atesz nevű Facebook felhasználó képét propaganda-anyagként használva, ráadásul nem a bulvár, hanem a gazdaság rovatban. Íme:

Ezzel csupán az a baj, hogy a fenti kép barokkos túlzással egyidős a szélessávú internettel (amelyik nem Széles Gáborról kapta a nevét, kedves Index), és lépten, nyomon felbukkan a különböző lájkvadász oldalakon, hogy a nyájas odalátogató némi mosolyért cserébe egy szorgalmas vírust kapjon, majd onnantól kezdve észrevétlenül bányászgassa a bitcoint egy kedves kínai úriember legnagyobb örömére. (De ez már egy újabb pokoli történet.)

***

Google képkereső motorral nálam ez a találati szám jött ki, nem egészen 1 másodperc alatt:

***

Ámde Haász János – úgy is, mint az Index nevű whatever-képződmény obskurantista manifesztátuma – ezzel még mindig nem szagolta meg eléggé torkával a szőrös virágot! Mert amennyiben kicsit is ismerné  a világháló nevű furán misztikus orákulumot, amellett, hogy ő is rákereshetett volna a képre, legalább azt megnézhette volna, hogy a kapcsolt oldalakon, például az Index fórumán nincs-e jelen az említett fotó? Segítek. De. Ott van. Méghozzá 2017-es datálással. Mutatom:

Hírdetés

***

Szóval kedves Haász János, kedves Index!

Ahelyett, hogy saját hazátokat belülről rágnátok odvas cikkeitekkel, miért nem mentek el inkább ̶a̶ ̶h̶a̶l̶á̶l̶n̶a̶k̶ ̶a̶z̶ ̶ő̶ ̶v̶é̶r̶e̶r̶e̶s̶ ̶f̶a̶s̶…̶ egy újságíróiskolába, és végzitek el becsülettel? Aztán jöhettek hozzánk gyakornoknak, s ha sikerül olyan cikkeket írnotok, amelyek felkeltik a köz figyelmét, ráadásul úgy, hogy tartalmuk nem fake, nem kamu, nem libsihiszti kitaláció, akkor talán kaphattok egy külsős posztot.

 

Addig meg menjetek a  ̶j̶ó̶ ̶é̶d̶e̶s̶… Balatonra, és élvezzétek a nyarat! Voltra ne, ott a noÁR (who?) se jár.

***

De hogy bele ne szaladjatok még egyszer nyitott szájjal a nem kívánatos erdőbe, alant összegyűjtöttem nektek néhány „jóvanazúgy” típusú megoldást, amit szintén nem magyar szakik követtek el.

() VBT ()

Kiemelt kép: Az Index fantázianevet viselő fake news lájkvadász oldal – További képek: Internet

The post Hé, Index! Ne hazudj, kérlek! appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »