Hazugságspirál: a miskolci városvezetés már önmagát is cáfolja – saját gazdasági programjuktól határolódtak el

Hazugságspirál: a miskolci városvezetés már önmagát is cáfolja – saját gazdasági programjuktól határolódtak el

Miskolc fideszes városvezetése közleményben cáfolta a Jobbik kijelentését, miszerint Miskolcon a szociális étkeztetést biztosító három főzőkonyha egyike sem felel meg sem az ÁNTSZ, sem a közegészségügyi, sem az élelmiszerbiztonsági előírásoknak. A városháza szerint a Jobbik ezen állításai nem igazak – írja közleményében Jakab Péter, a nemzeti párt miskolci frakcióvezetője.

A miskolci Jobbik a közlemény útján szeretné tájékoztatni a városvezetést, hogy állításaikat az önkormányzat egy hónappal ezelőtt elfogadott gazdasági programjából idézték, amely szó szerint így fogalmaz:

"…mindhárom konyha rendkívül leromlott állapotú… A feltételek nem felelnek meg sem az ÁNTSZ, sem a közegészségügyi, sem az élelmiszerbiztonsági előírásoknak."

Vagyis a miskolci önkormányzat immár oda jutott, hogy képes saját magát is cáfolni: amit a Fidesz egy hónapja megszavazott, az ma már a városháza szerint is hazugság – állapítja meg Jakab, majd felteszi a kérdést: a gazdasági program azon állítása is hazugság, miszerint Miskolcon fejlődik a gazdaság, javul az életminőség, jobb a közbiztonság? A kérdés költői, a miskolciak tudják a választ – zárul a válasszal a közlemény.

A fideszes városvezetés így vallotta hazugságnak saját programját:

Hírdetés

Alaptalanok a Jobbiknak a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény konyháival szemben megfogalmazott állításai – reagált közleményében a városháza szóvivője, Koczák Szilvia.

Leszögezi: az említett konyhák minden szükséges, érvényes hatósági engedéllyel rendelkeznek, egyetlen esetben sem tártak fel olyan hiányosságot, ami miatt a szolgáltatás felfüggesztését vagy szüneteltetését kellett volna elrendelni, továbbá soha nem történt ételfertőzés, vagy bármilyen, az étellel kapcsolatos közegészségügyi probléma.

A konyhatechnológia valóban régi, de zárt láncú, és megfelel a HACCP előírásoknak.

Az önkormányzat ugyanakkor fejleszteni kívánja az ellátás színvonalát: TOP forrás felhasználásával, prioritással tervezi egy új, a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő, modern, 1500-2000 adag elkészítésére alkalmas, központi konyha létesítését.

(Kuruc.info – Boon nyomán)

Korábban írtuk: A miskolci főzőkonyhák egyike sem felel meg az ÁNTSZ-előírásoknak – csak Fásy Mulatóra ad pénzt a Fidesz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »