Hazugságokkal vannak tele a Zsivány Egyes előzetesei

Hazugságokkal vannak tele a Zsivány Egyes előzetesei

Rengeteg olyan jelenettel hitegették a nézőket a trailerekben, amelyek végül nem kerültek be a filmbe. Vigyázat, spoilerveszély!

„Lázadok” – emlékezhetünk az első önálló Star Wars-film első előzetesének ikonikus mondatára. A Felicity Jones által játszott karakter, Jyn Erso mondta a videóban, ám a mozikba került alkotásba nem került be. Mindenesetre a Zsivány Egyesre (kritikánk itt) világszerte rengeteg pénzt költöttek el a mozipénztárakban, a rekordokat döntő és mindent bekebelező Disney pedig Dagobert bácsi széfjében érezheti magát.

Magyar grafikus dolgozott a Zsivány Egyesen„Mivel magam is rajongója vagyok a Star Wars-univerzumnak, büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek a produkciónak” – mesélte egy novemberi interjúban Menyhei Szabolcs. Részletek itt.

Pedig a film előzeteseiben rengeteg hazugság volt. Nemcsak a fenti mondat, hanem mintegy negyven-negyvenöt (különböző számításokat lehetett olvasni a napokban) maradt ki a Zsivány Egyes végső változatából. Olyan sokak által várt momentumok is, mint amikor Jyn Erso – markában a Halálcsillag tervrajzával – és Cassian Andor százados (Diego Luna) rohan a Scarif tengerpartján, miközben lőnek rájuk az AT-ACT lépegetők. Nem került be az sem, ahogy Jedhavárosban lázadó pilótákat láncon vezetnek az utcán, vagy ahogy az Erso–Andor páros K-2SO-val (Alan Tudyk) kiegészülve futkározik a scarifi bázison belül. Kimaradtak A klónok háborúja rajzfilmsorozatból beemelt Saw Gerrera (Forest Whitaker) vélhetően Jynhez intézett intelmei is.

Egy csehszlovák származású egykori profi hokisból lett vágó, Vashi Nedomansky – aki dolgozott például a Deadpoolon is – összerakta egy videóba a kimaradt jeleneteket. Két percet tesznek ki, íme:

A Disney nézőkkel szemben nem túl etikus eljárása egyébként nem feltétlenül szándékos. Tavasz végén röppentek fel először a hírek arról, hogy a Zsivány Egyes bizonyos jeleneteit újra kellett forgatni, aztán arról pletykáltak, hogy lecserélték a film rendezőjét, Gareth Edwardst. Aztán elsimultak a dolgok, de a legvadabb teóriák szerint a film közel felét újra fel kellett venni, a film befejezése is teljesen más lett, mint tervezték.

Ha a fentiek igazak, akkor nem meglepő, hogy az előzetesekben még más jelenetek szerepeltek, mint a végleges filmben, hiszen lehet, hogy időközben az egész film befejezése megváltozott. Az már annál inkább érdekes – és ismét a hazugság felé lehet visszakanyarodni –, hogy a friss, Facebookra kitett és tévében vetített ajánlóvideókban is szerepelnek olyan jelenetek, amelyeket a vásznon hiába várhatnak a rajongók. De nézzük a dolog jó oldalát: kimaradt jeleneteket tartalmazó DVD-extrára már nem kell külön költeni, elég az előzeteseket betenni a menüpontba.

Irtó nehéz dolga volt a Zsivány Egyes zeneszerzőjének„Nem számoltam ezzel, csak négy és fél hetem volt, hogy mindent megírjak” – mondta nemrég Michael Giacchino, az új Star Wars-film komponistája. Részletek itt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »