Házszentelést tartottak a veszprémi érseki hivatalban

Házszentelést tartottak a veszprémi érseki hivatalban

A januári házszentelések hagyományát követve január 9-én Udvardy György érsek és munkatársai megáldották a Veszprémi Főegyházmegye érseki hivatalához tartozó épületeket.

A karácsony üzenetét szeretnénk más-más szempontból is átélni, megélni. Szeretnénk, ha ez a nagy titok, az ember istengyermeki méltósága átjárná mindennapjainkat, személyes és közösségi életünket, de átjárná a világ életét is – mondta a liturgia kezdetén munkatársainak Udvardy György.

Hisszük, Jézus Krisztus nem csak személyes megváltónk, nem csak azoknak a megváltója, akik hisznek benne, hanem az egész teremtett világnak a megváltója – folytatta, majd kiemelte, hogy amikor megkereszteltettünk, megkaptuk Krisztus lelkét, szeretett gyermekekké váltunk és ezt szeretnénk megélni mindennapjainkban.

A kánai menyegző csodája, hogy az ember törékeny örömét az Isten a maga erejével túláradó örömmé formálja. Borrá változtatja a mi mindennapjainkat is a maga túláradó gazdagságával. Erre kérjük az áldást, hogy fölismerjük a méltóságot, és a keresztségünknek megfelelően döntsünk újra és újra.

Hírdetés

A szenteltvíz hintése erre irányul, elsődlegesen mindig a személyekre, csak utána a tárgyakra, épületekre – mutatott rá az érsek. – Így az Isten benne van a mindennapjainkban, azokban a tevékenységekben is, amelyekről nem gondolnánk elsődlegesen, hogy kedvesek az Úr előtt, és így tudhatjuk, hogy túláradó bőségével szüntelen megajándékoz bennünket.

Az áldás és a közös imádság után Takáts István érseki általános helynök a Castellum valamint a Gizella Hotel épületeit, Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató az érseki hivatal és a varroda épületeit meglátogatva megáldotta az ott dolgozókat, felírva az ajtókra a 2023-as évben is: 20 + C + M + B + 23 – Christus Mansionem Benedicat, azaz Krisztus áldja meg e házat.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »