Házi őrizetbe kerülnek Romániában a Tate fivérek

Házi őrizetbe kerülnek Romániában a Tate fivérek

Házi őrizetbe kerül 30 napra Romániában a három hónapja előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer és testvére Tristan, miután pénteken a bukaresti táblabíróság helyt adott a vizsgálati fogság újabb meghosszabbítása ellen emelt óvásuknak – tudatta az Agerpres hírügynökség.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsítja őket, azt állítva, hogy

fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek.

A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott.

A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket állításuk szerint egy Bukaresthez közeli, Ilfov megyei villában tartottak fogva.

Az áldozatok a nyomozóknak elmondták, hogy a villát, amelyben egy videochat-stúdió volt berendezve, fegyveresek őrizték, őket pedig arra kényszerítették, hogy az „Owned by Tate” (Tate tulajdona) feliratot tetoválják magukra.

Hírdetés

A táblabíróság pénteki jogerős döntése szerint a Tate fivérek és két feltételezett bűntársuk – két román nő -, akiket szintén kiengedtek a fogdából, április 29-ig nem hagyhatják el lakhelyüket.

Bár a román hatóságok szerint a rendőrségi fogdában a fogvatartottaknak nem biztosítanak telefonhasználatot vagy más internet-hozzáférést, a több mint ötmillió Twitter-követővel rendelkező

Tate három hónapos vizsgálati fogsága idején is rendszeresen tett közzé bejegyzéseket, amelyekben ártatlanságát hangoztatta,

fogva tartása körülményeire panaszkodott, az ellene indult büntetőeljárást pedig a vagyonára és befolyására irigykedők bosszújának tulajdonította.

Őrizetbe vételük óta a Tate fivérek rendszeresen megjelentek a román médiában is, mivel számos alkalommal átvitték őket a DIICOT épületébe kihallgatásra, és érkezésüket, távozásukat mindig nagy médiaérdeklődés kísérte.

Vádemelés még nem történt az ügyben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »