Házasság hete a nyíregyháza-jósavárosi Szent Imre-plébánián

Házasság hete a nyíregyháza-jósavárosi Szent Imre-plébánián

Nagy Csaba plébániai kormányzó, egyházmegyei családreferens harmadik alkalommal hívta háromestés rendezvénysorozatra a házasokat, jegyeseket és szerelmeseket Nyíregyháza-Jósavárosban. Idén is meglepetések, interaktív feladatok, meghitt és örömteli pillanatok várták a február 15. és 17. között a Szent Imre-plébánián rendezett (vagy kezdődő) programok résztvevőit.

Nagy Csaba atya február 15-én, kedden este a házasság hete idei mottójával – „Maradjunk együtt” – azonos címmel tartott előadást. A plébános gondolatmenetét hallgatva a jelen lévő házaspárok kreatív módon modellezhették is a saját tapasztalataikat.

Szerdán, 16-án este, bevezető gondolatok után Csaba atya váratlanul arra kérte a jelenlévőket, hogy vegyék fel kabátjukat, és kövessék őt. Odakint egy busz várakozott, amely a borbányai Stella Rose étterembe vitte a huszonnégy házaspárt.

Gyönyörűen megterített asztalok, gyertyafényes vacsora, szép zene és különböző feladatok fogadták a kettesével asztalhoz ülő és a meglepetéstől szóhoz sem jutó párokat.

Február 17-én, csütörtökön este a szentimrés diákok által mécsesekkel feldíszített Szent Imre-kápolnában szentségimádást tartottak, amely után áldásban részesültek a házaspárok.

Az eseménysort a családcsoport második születésnapi rendezvénye zárta, több mint száz felnőtt és gyermek részvételével. A programok közben a szentimrés fiatalok vigyáztak a gyermekekre.

*

Hírdetés

A rendezvényekbe bekapcsolódó házaspárok visszajelzéseiből olvashatnak részleteket a házasság hete három estéjén átéltekről, felmerült gondolatokról:

„A mi házasságunk jó. Szeretet, megértés, együttműködés jellemzi. Nem húzunk szét, megértjük egymást és segítjük, az élet minden területén. A három nap mégis elgondolkodtatott arról, hogy egy picit mókuskerékben élünk. Napi rutin jellemez minket. Ez a három nap segített meglátni a szükségét annak, hogy többet beszélgessünk. (…)”

„A három este változatossága fogott meg. Az első este gondolatébresztése, a második este meglepetése és a harmadik este meghittsége.”

„Úgy tűnt, milyen könnyű feladat egymás szemébe nézni négy percig szótlanul. Megcsináltuk és nem volt könnyű, hogy szótlanul kibírjuk. Döbbenetes, hogy ilyet magunktól nem szoktunk csinálni, pedig szavak nélkül is mennyit tudtunk egymás szeméből kiolvasni. Rohanó, zajos világunkban ez a négy perc csendes egymásra figyelés nagyon nagy ajándék volt.”

Szöveg: Nagy Csaba plébániai kormányzó, egyházmegyei családreferens és munkatársai

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »