“Hazánkban még nem volt ilyen erős, kiterjedt szerveződés, mint a Betyársereg.”

Zalavári László “Zalát” a nemzeti oldal egyik legrégebbi zenekarának az Oi-Kornak frontemberét a pécsi koncert kapcsán kérdeztük a Betyárseregről, a nemzeti oldalról és persze a soron következő fellépésről.

Gyakran koncerteztek Pécsen? Mikor voltatok legutóbb? Milyen tapasztalataitok vannak Pécsről?

– Sajnos azt nem mondhatnám, hogy sűrűn játszunk Pécsen. Gyakorlatilag hiába a több mint harminc év, amit magunk mögött tudhatunk, ez a jövő heti buli lesz a második alkalom. Körülbelül 3-4 éve koncerteztünk ott először. Szerintem mindenki jól érezte magát, és egy tartalmas, klassz kis este emlékeivel lett gazdagabb. Rajtunk nem fog múlni, hogy most is így legyen!

Mint tudjátok a Facebook folyamatosan törli a koncert reklámozására létrehozott eseményt. Nektek milyen tapasztalataitok vannak az online, közösséginek csúfolt oldalakon?

– Az alapvető probléma az, hogy a legtöbben csak onnan jutnak információhoz.  Nyilván egy zenekarnak is le kell követnie az ilyetén változásokat.  Nem szívesen tesszük, hiszen mi még mobil és internet nélküli világban nőttünk fel, és persze akkor is eljutott mindenkihez egy-egy program híre. Viszont ez egy kényszerű helyzet. A zenekar felülete túl van úgy 5-6 törlésen, az eseményeket folyamatosan eltüntetik, hiába a mindig más, fiktív felületről történő létrehozás. Tisztán látszik, hogy ez nem a gondolkodó, helyes úton járó emberek közösségének oldal. Nyilván felmerül egy csomó kérdés ennek tekintetében. Például a kirekesztés, szólásszabadság és még sorolhatnánk. Ha lenne más lehetőség az emberek eléréséhez, nem haboznánk egy percet sem.

Mi a véleményetek a Betyárseregről?

Hírdetés

– Egy régi nótánk jut eszembe, még a 90-es évek elejéről: „Az igazi énem” Azt gondolom, ha az emberek megpróbálják megvédeni magukat, az a jelen helyzetben nem más, mint egy törvényszerű okozat. Teljesen normális válasz arra a mocsokra, mely „kormányzati” irányítással a puszta létünket fenyegeti, beköltözik a mindennapjainkba, ránk telepedik és felzabál.  Nyilván a sereg már több egy puszta válasznál, és azt hiszem, kijelenthetjük, hogy hazánkban még nem volt ilyen erős, az egész országra kiterjedő szerveződés.  Nem telik el hét, hogy az ember ne halljon híreket arról, hogy a seregnek köszönhetően helyreállt a rend egyes helyeken. Minden ilyen eseményt tisztelet övez, és reményt adó üzenettel bír. Erőt ad az embereknek ahhoz, hogy nem kell mindent eltűrniük, és összefogva saját maguk vehetik kezükbe sorsuk irányítását.

Mivel készültök a pécsi koncertre? Milyen zenéket hallhat majd a közönség?

– Mivel a Dudi is el tud jönni Pécsre, így ennek megfelelően inkább a régi nótákra fogjuk a hangsúlyt helyezni, de nyilván pár újabb, keményebb dalt is letolunk majd. Erre az estére velünk jön majd a Ramon is, így egy kis meglepetés is el fog hangzani pár szám erejéig. ….. Gondolom, páran értik mire gondolok…..

Mit üzennétek a pécsi nemzeti radikális fiataloknak?

– Minket az utóbbi években nagyon sok csalódás ért. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy erőt, és kitartást kívánok a mindennapokhoz! Tiszteljék, becsüljék egymást ebben a világban, ahol jó formán mára már csak ez maradt az embereknek.  Segítsenek egymáson, ahol csak lehet, és természetesen támogassák a sereget, ki-ki saját erejéig!

Bővebb infók a pécsi fellépésről IDE KATTINTVA érhetők el.

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »