Hazánk ajtaján kopogtat az amerikai családi multi

Franchise átvevőt keres Magyarországon a dél-karolinai Denny’s étteremlánc, amely így belépne a magyar vendéglátópiacra. Első körben öt étteremmel terveznek – szemlézte a januári hírt a hvg.hu.

A Denny’s étteremlánc 1953-ban jött létre az USA-beli Dél-Karolinában, tíz évvel később nyitotta meg első franchise éttermét, majd ’67-ben nemzetközi porondra lépett. Ma világszerte közel 2200 éttermet futtat – negyedét Amerikában –, és havi 30 millió vendéget szolgál ki; ezzel pedig a világ legnagyobb családi étteremláncának számít.

Hírdetés

A lánc az utóbbi időben pörgette fel a nemzetközi terjeszkedést, 2009 és 2014 között több mint 27 százalékkal növelte éttermei számát. A Denny’s most öt év alatt legalább öt étterem nyitását tervezi Magyarországon, ehhez mintegy 5 milliárd dollárnyi magyar befektetés kellene.

A franchise-hoz való tartozás jogdíja a forgalom 5,25 százaléka lenne, ezenfelül a bevétel 3,75 százalékát kötelező lenne marketing- és reklámtevékenységre fordítani. A befektetés mintegy két év alatt térülne meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »