Hazamenne? Fizetjük!

Hazamenne? Fizetjük!

Ahogy mondani szokás, az élet igazi forgatókönyvíró. Épp tegnap foglalkoztunk az EU elhibázott migrációs politikájának tarthatatlanságával, erre megszületett az új brüsszeli terv: eurómilliókat fizetnének, hogy hazatérésre késztessék a migránsokat.

Mondjuk maga ez az agyament ötlet nem eredeti, a svédek már feltalálták, sőt növelnék is a tétet, az eddigi fejenként járó 880 euró juttatást 2026-tól 30 ezer euróra emelnék, arra ösztönözve a menedékkérőket, hogy térjenek vissza a származási országukba. S most ezt a zseniális megoldást másolná az Európai Bizottság is, ezzel mintegy deklarálva, hogy még annyi szellemi muníciója sincs, hogy magától legyen hülye.

„Az Európai Bizottság 25 millió euró összegű pályázatot hirdet a tagállamok számára, hogy segítse az uniós maradásra jogosulatlan bevándorlók önkéntes visszatérésének finanszírozását” – tudatta a brüsszeli testület szerdán.

Írd és mondd, azokat, akiknek semmilyen jogalapjuk nincs a maradásra, netán még bűncselekményeket is elkövettek a  tartózkodásukra kiszemelt országokban, nemhogy egyszerűen kizsuppolnák, hanem még fizetnének is nekik, hogy szíveskedjenek hazafáradni.

Hírdetés

A hivatalos körítés szerint „a támogatott önkéntes visszatérési, valamint a származási ország társadalmába való reintegrációt segítő programok lehetőséget biztosítanak a visszatérőknek arra, hogy méltó módon, biztonságosan hazatérhessenek, figyelembe véve a visszatérés után felvetődő szükségleteket, elvárásokat és kilátásokat”.

Nos, igazán nem szeretnék rosszhiszemű lenni, de az tény, hogy aki azért hagyta el a hazáját és vette nyakába a nagyvilágot, mert az élete veszélyben volt, üldöztetésnek volt kitéve odahaza, tehát valóban indokolt volt a távozása, az pénzért sem fog hazatérni. Akik pedig szerencsét próbálni indultak útnak egy jobb, könnyebb élet reményében, azok között viszont bizonyára szép számmal akadnak majd olyanok, akik ebben üzleti lehetőséget látnak, s élnek az ajánlattal, hogy aztán pénzük elfogytával ismét visszatérjenek, s hamis papírokkal, tisztázatlan személyazonossággal, esetleg másik tagországban újra éljenek ezzel a pénzszerzési lehetőséggel. Ahogy az sem elhanyagolható tény, hogy mivel emberkereskedők és bűnszervezetek közreműködnek a migráció szervezésében, úgy ennek a hasznát is ők fölöznék le.

Az EU-nak tehát ismét támadt a tagországok pénzén egy szánalmas ötlete, mely a helyzet ismeretének teljes hiányáról tanúskodik, s újabb tömegek számára jelent meghívót, hogy államhatárokat és törvényeket semmibe véve, illegálisan, akár erőszakot alkalmazva minden jogalap nélkül az unió területére lépjenek, majd pénzért nagy kegyesen méltóztassanak hazafáradni. Na ez talán még Merkel „Willkommen Mutti” számára is sok lett volna…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »