Hazai pályán gálázott a címvédő HC DAC

Hazai pályán gálázott a címvédő HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) negyedik fordulójában is százszázalékos maradt a címvédő dunaszerdahelyi együttes. A sárga-kékek ezúttal a cseh Písek gárdáját ütötték ki és négy fordulót követően vezetik a tabellát.

A címvédő dunaszerdahelyi HC DAC hazai pályán gálázott a cseh Písek ellen, a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) negyedik fordulójában.

A csallóközi együttes négy fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

A dunaszerdahelyi lányok nagyon jól álltak bele a mérkőzésbe, a védekezés nagyon jól működött az elejétől kezdve, aminek köszönhetően nagyon hamar komoly előnybe kerültek.

A címvédő DAC 14 perc játékot követően már 10-0-ra is vezetett, a vendégek első találatát az első negyedóra végén jegyezhettük fel, ami mindent elárult a DAC óriási fölényéről.

Az első játékrész további részében is nagy volt a különbség a két gárda között, ami a gólok számában is jócskán megmutatkozott. A sárga-kékek végül 13 góllal nyerték az első félidőt.

A második játékrész is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a vendégek nem nagyon tudták csökkenteni hátrányukat. Debre Viktor a mérkőzésen minden játékosának lehetőséget adott és a találkozóra nevezett minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy találatot a mérkőzésen. A második játékrész elején nem nőtt olyan ütemben a DAC előnye, mint az első félidőben, de így is növelni tudta előnyét a csallóközi gárda. Bő negyedórával a vége előtt 15 góllal vezettek Bízikék. A találkozó hajrájában pedig a házigazdák növelni tudták előnyüket és a vége egy kiütéses 19 gólos győzelem lett.

Hírdetés

A címvédő dunaszerdahelyi lányok ezzel negyedik bajnokijukat is megnyerték és vezetik a MOL Liga tabelláját, a szintén nyolcpontos Baník Most előtt.

A mérkőzést követően a sárga-kékek vezetőedzője Debre Viktor is elégedetten nyilatkozott.

“Nagyon magabiztos győzelmet arattunk a mai nap folyamán. Nagyon készültünk erre a csapatra, mert tavaly elégé megnehezítette a dolgunkat, és úgy gondolom, ez a felkészülés most remekül sikerült. A csapat már a kezdetektől nagyszerűen állt bele a mérkőzésbe. A védekezésünk csodálatosan működött, a kapusunk is nagyon jól védett. Pillanatok alatt óriási előnyre tudtunk szert tenni.

A jó védekezésnek köszönhetően rengeteg könnyű gólt tudtunk lőni indításból, s ez megpecsételte ellenfelünk sorsát, már az első félidőben. Az első pillanattól kezdve magabiztosak voltunk, és végig jól játszva nagyarányú győzelmet arattunk, ami nagyon fontos volt számunkra. Örülök az eredménynek, gratulálok a csapatomnak és remélem, így fogjuk folytatni”

– nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

MOL Liga, 4. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – TJ Sokol Písek 43-24 (22-9)

A DAC gólszerzői: Sári Barbara 6, Erika Rajnohová 5, Hornyák Bernadett 4, Juhos Kata 4, Eliška Desortová 4, Kristína Pastorková 3, Bugár Cintia 3, Bízik Réka 3, Pénzes Mónika 2, Kovács Noémi 2, Valeria Santos 2, Ligia Costa da Silva 2, Mészáros Réka 2, Jovana Ilić 1.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »