Hazai környezetben a Târgoviște ellen (Labdarúgás)

Hazai környezetben a Târgoviște ellen (Labdarúgás)

A legutóbbi négy tétmérkőzésből hármat megnyerő Sepsi OSK szombaton 15 órától a legutóbbi két találkozón nyeretlen Chindia Târgoviște csapatával játszik a Sepsi OSK Arénában az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Az előző fordulóban Cristiano Bergodi együttese győzött a sereghajtó Academica Clinceni vendégeként Giurgiuban, míg Emil Săndoi csapata hazai környezetben kettős emberhátrányban, négygólos mérkőzésen játszott döntetlent az FC Rapid ellen. A Sepsi OSK és a Chindia Târgoviște korábban  kilencszer csapott össze a bajnokságban, a háromszéki csapat négyszer győzött, négyszer döntetlent játszottak, és egyszer a Dâmbovița megyei alakulat örülhetett, miután idén márciusban elvitték a három pontot Sepsiszentgyörgyről. A csapatok legutóbb a júliusi odavágóban találkoztak Buzăuban, akkor Stefan Askovszki góljára Cristian Cherchez a hajrában válaszolt. A piros-fehér mezesek ebben az idényben hazai pályán két győzelem mellett háromszor osztozkodtak a pontokon és háromszor vereséget szenvedtek, ezeken a mérkőzéseken 11 gólt lőttek és 10 találatot kaptak, míg a bajnokság egyik legjobb védelmével rendelkező Chindia idegenben kétszer nyert, háromszor döntetlent játszott és háromszor kikapott, ezeken a találkozón 4 rúgott és 4 kapott gól a mérlege.

„Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, a Chindia az előző idényben is jól szerepelt, és úgy gondolom, hogy ebben a szezonban sem teljesít rosszul. A legutóbbi meccsüket kettős emberhátrányban szinte megnyerték, szóval nagyon jól fel kell készülnünk. Bízunk benne, hogy behúzzuk ezt a bonyolultnak ígérkező találkozót, tudjuk, hogy a Târgoviște inkább a védekezésre épít, így ennek megfelelően ellentámadásokból veszélyesek, ezért alaposan oda kell figyelni. A legutóbbi mérkőzéseken elért eredményeknek köszönhetően az öltözőben javult a hangulat, a csapatszellem sokkal jobb, reméljük, hogy sikerül folytatni ezt az utat, mert úgy gondolom, hogy ebben a csapatban több van, az edzőváltás jót tett. Rövid idő alatt kétszer játszunk a Chindia ellen, kedden a Román Kupa-negyeddöntőben a továbbjutásért küzdünk az Ilie Oană Stadionban. Szerintem a támadójátékunk hatékonyabb, mint az ellenfelünké, egyénileg jobb játékosaink vannak, ráadásul nekik három alapemberük eltiltás miatt nem bevethető” – nyilatkozta Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

Hírdetés

A 17. forduló programja: * ma: FC Dinamo–U Craiova (20.30 óra) * szombat: Sepsi OSK–Chindia Târgoviște (15 óra), Aradi UTA–FC Argeș (17.30 óra), FC Rapid–Mioveni (20.30 óra) * vasárnap: FC Botoșani–FC Voluntari (17.30 óra), Craiova–FCSB (20.30 óra) * hétfő: Medgyesi Gázmetán–FC Farul (17.30 óra), Kolozsvári CFR–Academica Clinceni (20.30 óra).  

Vendégként lépnek pályára A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a háromszéki csapatok idegenben lépnek pályára. A rangsor második helyét elfoglaló Sepsi OSK II. szombaton 14 órától az FC Pucioasa vendége lesz, míg az ötödik Kézdivásárhelyi SE szintén ebben az időpontban a Blejoi otthonában próbálja begyűjteni a három pontot. Az előző hétvégén a sepsiszentgyörgyi együttes megnyerte hazai környezetben a listavezető Székelyudvarhelyi FC elleni rangadót, a kézdivásárhelyi csapat a Sinkovits Stadionban játszott döntetlent az FC Pucioasával, a Blejoi pedig diadalmaskodott a Brassói SR felett. Az odavágóban az Andrási Alexandru irányította labdarúgók legyőzték a Dâmbovița megyei csapatot (3–1), Gazda József együttese pedig kikapott a Prahova megyei alakulattól (0–4).

A 14. forduló programja: * ma: Székelyudvarhelyi FC–FC Hermannstadt II. (14 óra) * szombat: Blejoi–Kézdivásárhelyi SE (14 óra), FC Pucioasa–Sepsi OSK II. (14 óra), Barcarozsnyói Olimpic–Plopeni (14 óra), Brassói Kids Tâmpa–Brassói SR (14 óra).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »