Hazafiként arra készül

Hazafiként arra készül

Fotó: MTI/Kovács Attila

„Az ország számos pontján tartott utcafórumot a választások óta. Mit tapasztalt, csalódottak, dühösek, vagy inkább reménykedők az ellenzéki szavazók?

A gyászmunka részeként valójában mindhárom, de ez érthető is. Az Európai Parlament képviselőjeként járom az országot és gyűjtöm a véleményeket, javaslatokat. Meg kell értenünk egymást és át kell törnünk a vélemény-buborékjainkon ahhoz, hogy esélyt adjunk a közös hazánknak. Valahol el kell kezdeni. Én elkezdtem.

Az eredmények miatt kiéleződött az ellentét a két oldal szavazói között. Megpróbálta csillapítani ezeket az indulatokat?

Hírdetés

Éleződést én csak bizonyos körökben érzékelek, a kormánypárti trollok és a fizetett influenszerek folytatják a hergelést, de a választók jelentős többsége nem akar gyűlölködni. Számos utcafórumon jelent meg elkötelezett fideszes szavazó, akivel békésen, konstruktívan, egymás felé nyitottan meg tudtuk beszélni, hogy miben gondolunk mást a világról. Erre lenne szükségünk, nem állandó „hazaárulózásra” és „orbánisztánozásra”. Utóbbiban nekem is be kell látni a hibámat.

A napokban arról beszélt, a sebek nyalogatása helyett újjá kell építeni az ellenzéket. Ez a szándék mit takar?

Hazafiként és szociáldemokrataként arra készülök, hogy pozitív javaslatokkal és ha kell, kőkemény akciókkal az emberek hétköznapi problémáival kapcsolatos javaslatokat tegyek a kormányzat felé. Az elitista Fidesz csak szavakban áll a társadalom mellett, valójában kisemmizi a nagy többséget. Ránk vár az érdekek és az esély képviselete.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Ujhelyi István: Az „orbánisztánozásban” nekem is be kell látni a hibámat


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »