Havi több ezer forintba fog kerülni a Youtube-előfizetés

Október 28-ától elérhető lesz Amerikában a Youtube Red, a videómegosztó reklámmentes, előfizetős kiadása.

Korábbi cikkünkben már említettük, hogy a Youtube az oldalon található reklámokat új megoldásokkal válthatja ki, ilyen lehet például a szolgáltatás fizetőssé tétele. Most megtörtént a bejelentés, október 28-án elstartol a Youtube Red, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Ahogy az erről szóló blogbejegyzésben írják, a crossplatform használatot támogató csomag havi tíz dollárba (körülbelül 2800 forintba) fog kerülni, de cserébe eltűnnek a sokakat idegesítő hirdetések (ezek több fajtája egyébként egy egyszerű böngészőbe épülő programmal jelenleg is eltüntethető), letölthetővé válnak a videók (ezt úgyszintén bármikor megtehetjük egy kis segítséggel), valamint az okoseszközökön megoldhatóvá válik az online videók háttérben történő lejátszása. A Youtube Red magában foglalja majd a nemrég megjelent Gaming-alkalmazást is, ami egy videójáték-központú tartalomkínálat, a gyerekeknek szóló, Kids névre keresztelt applikációt, de helyet kap benne a hamarosan bemutatkozó Youtube Music is – utóbbi érdeme a háttérben történő lejátszás és letöltés lehetősége.

Hírdetés

Megmarad az ingyenes kiadás is

A videómegosztó új szolgáltatását összekötik a Google Play Music-kel, így aki az egyikre előfizet, megkapja bónuszként a másikat is. Továbbá jövő év elejétől a Red-tagok a legnagyobb Youtube-sztárok által készített exkluzív tartalmakhoz is hozzáférhetnek, melyek nem jelennek meg az ingyenes verziót használók számára. Igen, megmarad a videómegosztó megszokott, reklámokkal tarkított kiadása is, így a jövőben sem kell mindenképpen havi több ezer forintot kicsengetni, ha meg akarunk nézni valamit.

Az amerikai felhasználók egy hónapig ingyen kipróbálhatják a Redet, de – ahogy a blogbejegyzésben írják – a Youtube szeretné minél hamarabb, minél több országban elérhetővé tenni a szolgáltatást. Megkerestük a hazai illetékest ezzel kapcsolatban, aki közölte, egyelőre nem tudni, Magyarországon mikor rajtolhat el a videómegosztó előfizetős rendszere.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »