Havi tízezer forintért „vett” házat a cigánymaffia, elfoglaltak egy törökbálinti ingatlant is

Havi tízezer forintért „vett” házat a cigánymaffia, elfoglaltak egy törökbálinti ingatlant is

Színlelt csereszerződés, életjáradéki szerződés, hamisított aláírás. Egy alkoholista rokon, egy ismerős ügyvéd, és persze az eddigi történetekből már megismert R. és K. család. Folytatjuk az érdi lakásmaffiát bemutató sorozatunkat, de ezúttal a szomszédos településen élő, törökbálinti család sorsát mutaeltjuk be.

Az érdi lakásfoglalókat bemutató cikkeinket követően jelentkezett nálunk egy törökbálinti károsult is, akinek házába szintén az idén nyáron költözött be egy népes család. Mivel egyrészt a bírósági ügy folyamatban van, másrészt a környéken igen jó kapcsolatokkal bíró R. néven jegyzett rokonsági körtől is tart, ezért az érintett hölgy kérte, hogy nevét ne tegyük közzé.

Ismerős módszerek – ismerős galeri

Adott egy törökbálinti ház, három tulajdonossal. Közülük a legkisebb hányaddal rendelkező nagybácsi – a károsultak elmondása szerint évtizedek óta alkoholista – idén nyáron átadta tulajdonrészét R. Jánosnak, még hozzá egy tengődi ingatlanért cserébe.

A cigányok még aznap – mintegy 20-30 fővel – megszállták az ingatlant, az alkoholista rokont pedig egy akkor még ismeretlen helyre szállították. A népes família nyomban nekiállt kipakolni az ingatlant, a család összes ingóvagyonát eltávolították a házból, kidobálták és elszállították azokat.

A két másik tulajdonos a szomszédoktól értesült a házfoglalásról. Természetesen a rendőrséget is értesítették, ki is jöttek, ám azok – mint már többször tapasztalhattuk – tehetetlenek voltak, mivel a cigányok a csereszerződést és a frissen megkapott lakcímkártyáikat lobogtatták. A megmaradt tulajdonosok az érdi járási hivatalban tudták meg, hogy a foglalással egy időben – július 29-én már be is jelentkeztek az idegenek a házba.

A résztulajdonos a hivatalban bele is tekintett a vonatkozó iratokba, melyeken szerinte a nagybátyja hamisított aláírása szerepelt. Az érdi földhivatalban a csereszerződés alapján R. Jánost nem jegyezték be, de a széljegyre került egy bizonyos H. Ibolya augusztus elején. A hölgy a rendőrséghez fordult, már csak azért, is mert nagybátyát sem tudta elérni.

Hírdetés

A rendőrségen kiderült, hogy már folyamatban van egy nyomozás. A hölgy szerint érthetetlen, hogyan is tudta elcserélni R. János és a nagybácsi a törökbálinti ingatlant, mivel elmondása szerint R. a tengődi házban nem is volt akkor tulajdonos. A hölgy ügyvédet fogadott, aki lekérte a tengődi ingatlan tulajdoni lapjait. Ekkor derült ki, hogy R. János tulajdonát augusztus 1-jén vezették rá arra az ingatlanra, vagyis érthetetlen, hogy sikerült a cigányoknak egy általuk nem is tulajdonolt ingatlant elcserélni.

Tuti biznisz: havi tízezer forintért add oda a házad

Mivel a csereszerződés körül – épp a fentiek miatt – problémák adódhattak, ezért a nagybácsi a július végén megkötött csereszerződés után hirtelen úgy „döntött”, hogy szüksége van egy életjáradéki szerződésre is, amit – mit tesz Isten – épp az R. családhoz köthető H. Ibolyával kötött meg. A szerződés szerint a nagybácsi havonta tízezer forint életjáradékot kap élete végéig, egy összegben pedig 40 havi díjat, vagyis 400 ezer forintot egy összegben kap meg. Nem nehéz belegondolni, hogy az évek óta pénzhiánnyal és alkohol problémákkal küzdő rokon a hirtelen jött, korábbi anyagi helyzetéhet képest óriási összeggel mit kezdett.

Hogy ez ne legyen elég, az életjáradéki szerződést lebonyolító ügyvédnő ugyanaz, akit első, érdi történetünkben is megismerhettek.

Az ingatlanába beköltözni, azt hasznosítani képtelen hölgy természetesen birtokvédelmet kért, sikertelenül, hiszen az „ingatlantranzakció” idején nem tartózkodott a birtokban. Ezért bírósághoz fordult, az ügy folyamatban van.

Mivel a nagybácsi napokig nem került elő, a hölgy bejelentette eltűnését a rendőrségen, akit végül a hatóságnak sikerült elérnie. Először azt mondta Tengődön van, majd nagy nehezen kiderült, hogy H. Ibolya ismeretlen helyre vitte, Tengődön pedig akkor még nem is járt. Szerinte R.-ék kihasználták, hogy nagybátyja alkoholista, és egyedül él, ezért nincs, nem is lehetett tudatában annak, hogy mit is ír alá.

A rendőrségi nyomozás már tart, ám úgy tudjuk, az R. család jelenleg is az ingatlanban lakik, annak teljes területét belakta, nemcsak a tulajdon 6/24-ed részét, amivel korábban a nagybácsi rendelkezett.

Magyarul: itt is megkezdődött a szokásos kiszorítósdi, ugyanaz, amit az előző történeteinkben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »