Havazás: elakadtak a kamionok, késnek a vonatok

Havazás: elakadtak a kamionok, késnek a vonatok

A havazás miatt a kapaszkodósávban elakadt kamionok állnak Nógrád megyében – írja a Police.hu. A jelenlegi adatok szerint csütörtökön a kora reggeli órákban a 2-es számú főút Szendehely és Katalinpuszta közötti szakaszán – a kapaszkodósávba lehúzódva – több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úttesten. Az úttest síkosságmentesítése megkezdődött, a kamionforgalmat a rendőrök ideiglenesen megállítják Vácnál.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapján közölte: a rendőrség a Pest megyéből Nógrád felé tartó, 7,5 tonna vagy annál nagyobb össztömegű járműveket a 42-es kilométernél kiállítja a forgalomból, ezért aki észak felé tart, válasszon másik útvonalat.

Az OKF arról is tájékoztatott, hogy árokba csúszott egy autóbusz Borsodnádasd közelében, a Szentdomonkos felé vezető, 25-ös főúton. Az ózdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és felfogják a belőle folyó olajat. A baleset, amelyben az elsődleges hírek szerint senki sem sérült meg, akadályozza a forgalmat az érintett útszakaszon.

A Mávinform arról tájékoztatta az MTI-t, hogy fa dőlt a vágányra Balassagyarmat és Szügy, valamint Szokolya és Vác között, és a vonatok nem járnak ezeken a szakaszokon. Urbán Attila sajtóügyeletes közleményében azt írta, hogy a Balassagyarmat–Aszód és a Vác–Balassagyarmat vonalon jelentős késésre kell számítani. A buszos pótlást az útviszonyok miatt nem engedélyezi a hatóság.

Hírdetés

http://mno.hu/

Óvatosságra int a rendőrség

Az őszi és a téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára, így a napokban az utakon közlekedők fokozott körültekintésére és türelmére van szükség, valamint a járművek indulásra való felkészítésére is érdemes több időt szánni – írja a Police.hu.

A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a gépkocsik időjárásnak megfelelő általános felülvizsgálatán túl ajánlott minden elindulás előtt ellenőrizni a gumiabroncsok állapotát, a fagyálló folyadék szintjét, valamint a fékrendszer, a világítóberendezések, az ablaktörlők és a fűtő-párátlanító berendezések működését. Indulás előtt érdemes a szélvédőt és valamennyi ablakot párátlanítani, valamint a hajnali deret és rárakódott jeget eltávolítani. Csapadékos időjárási viszonyok esetén pedig számolni kell az utak csúszósságával, éppen ezért kiemelten fontos, hogy mindenki körültekintően és türelmesen vezessen.

A rendőrség közlekedőknek szóló tanácsait bővebben itt olvashatja.

Néhol már húszcentis a hóAz Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közölte, hogy csütörtök hajnalban főként északon és a Dunántúl északnyugati felén fordult elő az eső mellett hó és havas eső. Nyugaton síkvidéken eddig 1-4 centiméterről érkezett jelentés, de a Nógrád megyei Tolmácsról és Romhányból észlelőik 15-20 centiméter körüli hórétegről számoltak be.Csütörtökre több megyére is figyelmeztetést adott ki a havazás és az eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »