Hatvanszor lőttek bele egy férfibe az ohiói rendőrök

Hatvanszor találták el a rendőrök azt a fekete férfit, aki állítólag rájuk támadt, amikor egy közúti ellenőrzés alkalmával feltartóztatták. Az áldozat családjának ügyvédje szerint a rendőrök még akkor is lőttek rá, amikor már bilincsben, a földön feküdt. Az amerikai rendőrök hatvanszor lőtték meg azt az afroamerikai férfit, akit egy ohiói közúti ellenőrzésnél tartóztattak fel. A hatóságok szerint a férfi nyitott tüzet először és a kocsijában találtak is egy pisztolyt.

Jayland Walkert egy közúti ellenőrzés alkalmával állították meg, de ő símaszkban kiugrott az autójából és megpróbált elmenekülni. Közben, állítólag, rá is lőtt az őt üldöző rendőrökre. Az egyenruhások ezt követően nyitottak tüzet és hatvanszor eltalálták a menekülőt. A lelőtt férfi családjának ügyvédje azt állítja, hogy az áldozatra még azután is lőttek a rendőrök, hogy már megbilincselve, a földön feküdt.

Hírdetés

A lövöldözésben nyolc rendőr vett részt, egyikük afroamerikai. Az ügy kivizsgálásának idejére mindannyiukat fizetett szabadságára küldték. Az ohiói rendőrség közzétett egy videót, amelyet az egyik rendőr testkamerája rögzített. Ezen kívül a hatóságok több fényképet is közöltek, amelyeken az látszik, hogy Jayland Walker a dereka felé nyúl, a rendőrök felé fordul és kinyújtja a kezét. Úgy tudni, hogy a helyszínen talált lövedékek egy részét abból a pisztolyból lőtték ki, amelyet lelőtt férfi autójában találtak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »