Hatvanban születik újjá a kétszáz éves damaszkuszi luxuscsokoládé-gyár

Hatvanban születik újjá a kétszáz éves damaszkuszi luxuscsokoládé-gyár

Elkészültek a 7,6 milliárd forintos hatvani csokoládégyár tervei, októberben megkezdődik a kivitelezés is, egy évre rá pedig indulhat a gyártás első fázisa – jelentette ki a hétfői Világgazdaságnak nyilatkozva Rania Ghraoui, a Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt. kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, hogy addig Csepelről látják el leendő üzleteiket, a szigeten már megkezdődött az átmeneti gyártás. Hatvanban 12 ezer négyzetméteren 540 új munkahelyet hoznak létre, de reményeik szerint 5-6 éven belül meg is duplázhatják ezt a létszámot.

A cégnél 200 éves recept alapján gyártják a csokoládékat és egyéb édességeket, a legszigorúbb titoktartási és biztonsági előírások mellett – mondta el a kommunikációs igazgató, aki azt is elárulta, hogy férjével együtt szír-magyar kettős állampolgárok, és Damaszkusz után Budapest a “második otthonuk”.

Kijelentette, azért is Magyarországot választották befektetési célpontként, mert itt kedvezőek a pénzügyi és adózási feltételek.

Hírdetés

“A Ghraoui az egyik legősibb damaszkuszi kereskedőcsalád, 1805-ben alapította meg vállalkozását, azóta bőven kijutott a tündöklésből és a bukásból is. Hosszú út vezetett a cukortól, a kávén és a teán át a csokoládégyártásig, a vállalat több aranykort élt meg története során, ezeknek az államosítás, az ipari cégek elkobzása, illetve legutóbb a 2011-ben kitört polgárháború vetett véget. Azért jöttünk ide, hogy a Ghraoui márka újjászületésével Magyarország felkerüljön a luxuscsokoládé-ipar térképére.” “Nálunk a világ legfinomabb csokoládéi és egyéb édességei születnek meg kétszáz éves recept alapján, a legszigorúbb titoktartási és biztonsági előírások mellett.” – ismertette Rania Ghraoui.

“A családi vállalkozásunk mögött csak ötven százalékban áll gazdasági érdek, a másik ötven százalék a csokoládé szeretete mellett a hagyományokról és a lélekről szól.” – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

forrás: MTI, Világgazdaság

The post Hatvanban születik újjá a kétszáz éves damaszkuszi luxuscsokoládé-gyár appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »