Hatvan házkutatás: a "német" rendőrség hajtóvadászatot indított azok ellen, akiknek nem tetszik a lakosságcsere

Hatvan házkutatás: a "német" rendőrség hajtóvadászatot indított azok ellen, akiknek nem tetszik a lakosságcsere

Németországban másfél éves letöltendő szabadságvesztésre ítéltek hétfőn egy férfit, amiért kontinensfoglalók, külföldiek és zsidók ellen "uszított" egy közösségi oldalon.

A würzburgi tartományi bíróság szóvivője a ZDF országos köztelevízió jelentése szerint hangsúlyozta: a jogerős ítélet meghozatalánál figyelembe vették, hogy országszerte tapasztalható a "gyűlölködés" erősödése az interneten.

A téma az igazságszolgáltatás mellett a nagypolitikát is foglalkoztatja. Volker Kauder, a kormányzó CDU/CSU pártszövetség parlamenti (Bundestag) frakcióvezetője a napokban felvetette az "uszításnak" teret biztosító internetes vállalkozások szankcionálását. A politikus a Der Spiegel című hírmagazin hét végén megjelent számában közölt interjúban elmondta: akár 50 ezer eurós pénzbüntetést is lehetségesnek tart abban az esetben, ha az adott portál, fórum üzemeltetője egy héten belül nem távolítja el a bejelentett jogsértő tartalmat.

Hozzátette: egyebek mellett azt is mérlegelik, hogy kötelezzék-e a közösségi portálokat arra, hogy fizessenek kártérítést a "gyűlölködés áldozatainak".

Az interneten folytatott "uszítás" miatt júliusban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) irányításával szövetségi és tartományi hatóságok összehangolt, országos akciót hajtottak végre, 14 tartományban nagyjából 60 gyanúsítottnál tartottak házkutatást. Az volt az első razzia az "internetes gyűlöletkeltéssel" kapcsolatban. Holger Münch, a BKA elnöke az akcióról tájékoztató közleményben kiemelte: az interneten elkövetett "szélsőjobboldali indíttatású gyűlölet-bűncselekmények" száma az “európai menekülthelyzet” révén is jelentősen emelkedik, és a "menekült"szállások elleni támadások “gyakran a közösségi portálokon kezdődő radikalizálódás eredményei”.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter hozzátette: nem létezhetnek “törvényen kívüli területek”, a német társadalom alapját jelentő erkölcsi előírásokat “offline és online is” tiszteletben kell tartani.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »