Hatvan év után befejezik a termelést a Szarvasi-gyárban – 400 ember kerül utcára

Hatvan év után befejezik a termelést a Szarvasi-gyárban – 400 ember kerül utcára

Bejelentette termelése befejezését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. Az ötvenes évek óta működő magyar gyárból 400 ember kerül utcára.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. azt közölte a Klubrádióval, hogy hatvan év után befejezik a termelést a gyárban, miután a társaság súlyos likviditási gondokkal szembesült. A helyzeten a vállalkozás által végrehajtott másfél milliárd forint értékű beruházás sem tudott változtatni.

Hírdetés

Közleményében a cég azt írja, nem tudják elkerülni a teljes létszámleépítést, több mint 400 embernek mondtak fel, bár azon vannak, hogy segítséget nyújtsanak a volt alkalmazottaknak, ennek köszönhetően már közel hatvan főt tudtak elhelyezni partnervállalatainknál, és további tárgyalások vannak folyamatban.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. január 18-án, pénteken bejelentette dolgozóinak a termelés befejezését. Mint írták, „a vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása, és munkahelyet biztosítson az elbocsátott dolgozók egy részének.”

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »