Hatszáz bevándorlóval süllyedt el egy hajó

Hatszáz bevándorlóval süllyedt el egy hajó

Egyiptom partjainál felborult szerdán egy hajó, amelyen helyi illetékesek szerint hatszáz bevándorló utazott.

A halálos áldozatok számát különféle források eltérően adják meg. A Reuters hírügynökség legfrissebb adatai szerint 43 ember vesztette életét a balesetben. Egyiptomi tisztviselők azonban azt közölték, hogy 20 férfi, 10 nő és egy gyermek halt meg a tengerben.

A legutóbbi információk szerint csak 154 embert mentettek ki a Földközi-tengerből, ami azt jelenti, hogy még 400 embert keresnek.

A súlyos baleset Rosetta közelében történt.

A hajón szíriai, egyiptomi és más afrikai országok állampolgárai utaztak. Az első ismeretek szerint azért borult fel, mert a teherbírásához képest túl sokan voltak rajta. A mentés folyamatban van a haditengerészet és búvárok bevonásával.

Nem tudni, hogy pontosan mi volt a bevándorlók úti célja. Egyiptomból ez eddig a legnagyobb csoport, amely Európa felé indult. Afrika partjairól általában Olaszországot veszik célba a bevándorlók.

Júniusban 320 ember fulladt vízbe Kréta görög sziget közelében. A túlélők azt mondták, hogy Egyiptomból indultak. Ugyanabban a hónapban az egyiptomi parti őrség pár napon belül 808 leendő bevándorlót tartóztatott le, mielőtt elindultak volna Európába.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »