Hátraszaladt a mozdonyvezető, utasokat mentett

Hátraszaladt a mozdonyvezető, utasokat mentett

A vonat vége felé kezdett szaladni egy lengyel mozdonyvezető, figyelmeztetve az utasokat, hogy neki fognak menni egy teherautónak.

Feltehetőleg senki nem szívesen élné át a pillanatot, amikor egy utazása során azt látja: a mozdonyvezető kétségbeesetten kezd el a vonat vége felé szaladni. Lengyelországban viszont épp az volt a szerencse, hogy így történt: súlyos, akár halálos sérülésektől is megmenthetett utasokat az a mozdonyvezető, Mateusz Szymanski, aki hátrarohant az általa vezetett vonatban, figyelmeztetendő az elkerülhetetlen ütközésre. Egy teherautó platója ugyanis rálógott a sínekre, megállítani pedig már nem lehetett addig a 110 kilométer/órás sebességgel száguldó vonatot a Daily Mail szerint. Szymanski behúzta a vészféket, majd elkezdett szaladni hátrafelé, figyelmeztetve az utasokat, hogy azonnal vetődjenek a földre, keressenek menedéket az ülések alatt. Ez szerencsére meg is történt, így senki sem sérült meg, mikor a becsapódáskor betörtek az ablakok.

Hírdetés

Az eset még április 19-én történt, de most számoltak be róla a lapok, és a BBC csatornájára is most került fel egy felvétel az ütközés előtti pillanatokról. A mozdonyvezetőnek másodpercei voltak, hogy figyelmeztesse a Wagrowiecből Poznanba tartó járat utasait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »