Hatot egy csapásra

Hatot egy csapásra

Egyazon tanácsülésen hat olyan ingatlan megvásárlására bólintott rá a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amelyeket szükséglakásként fognak kiadni fedél nélkül maradt családoknak. A közeljövőben azoknak az őrkőieknek kell a hely, akiknek hajlékait le fogják bontani, hogy utat, közösségi házat, óvodát és új típusházakat építsenek abból az uniós pályázatból, amit évekkel ezelőtt a mélyszegénységben élők felzárkóztatására nyertek.

A szükséglakásoknak szánt ingatlanok vásárlását hónapokkal ezelőtt megkezdték, a szabad piacon eladók közül az olcsóbbakat keresik. Ezúttal négy tömbházlakás és két kisebb ház árában állapodtak meg: a két-három szobás apartmanokért 17 750 és 39 500 euró közötti összegeket fizetnek ki a város költségvetéséből, egy Hóvirág utcai kis házért 36 900, egy cófalvi házért pedig 28 800 eurót, utóbbiakért tíz százalékkal kevesebbet is elfogadtak a tulajdonosok a hivatalos felértékelésben megállapított értéknél.

Hírdetés

Egy másik határozattal szükséglakássá minősítettek egy olyan lakrészt is, amely a bérlők elköltözésével ürült meg az Oltmező utcai szociális tömbházban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »