Hatmilliárdos bankbotrány: újabb hét gyanúsított

Hatmilliárdos bankbotrány: újabb hét gyanúsított

Hatmilliárdos bankbotrány: újabb hét gyanúsított

Újabb hét embert hallgattak ki a gyanúsítottként a több mint hatmilliárd forintos sikkasztás és hűtlen kezelés ügyében – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség korábban azt közölte az ügyről, hogy egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán egy bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet közvetett többségi tulajdonosa, Töröcskei István (fotónkon) és felesége töltött be vezető szerepet. A bűnszervezet a hiteleket kihelyezte abban az esetben is, ha egyébként a hitelt igénylő gazdasági társaság hitelhez nem juthatott volna.

Hírdetés

A hitelhez jutó gazdasági társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül különböző gazdasági társaságok közbeiktatásával előre meghatározott módon átutalták a közvetett tulajdonos többségi tulajdonában lévő cégnek.

A hitelt felvevő gazdasági társaságok a hiteleket nem fizették vissza, a hitelekből végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott. A bűnszervezet által okozott vagyoni hátrány meghaladja a hatmilliárd forintot.

A legfrissebb információk szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amelyben újabb, nagyszabású akció végrehajtása során további hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozó ügyészek szerdán több helyszínen tartottak kutatásokat, és olyan személyeket állítottak elő, akiket – többek között – sikkasztással gyanúsítottak meg. Az ügyben jelenleg huszonhat gyanúsított van. Az ügyészség két férfi és egy nő bűnügyi felügyelet alá helyezése iránt tett indítványt.

A már letartóztatásban lévő három gyanúsítottat – köztük Töröcskei Istvánt és feleségét – a bíróság a közelmúltban (az ügyészség hosszabbításra irányuló indítványa ellenére) bűnügyi felügyeletbe helyezte, a végzés ellen a nyomozó ügyészek fellebbezéssel éltek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »