Hathavi jutalmat szavaztak meg a fideszesek a leváltott polgármesterüknek Sárospatakon

A fideszes többségű sárospataki képviselőtestület az előterjesztés szerint a „2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzéséért” a törvényileg lehetséges maximumot, hathavi jutalmat szavazott meg Aros János leváltott fideszes polgármesternek és Sikora Attila alpolgármesternek, írja a 444 nyomán a 24.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város még hivatalban lévő önkormányzati képviselői ezt azután szavazták meg, hogy a választók a polgármestert 14 év után küldték el a székéből, és a többi kormánypárti jelölt is igencsak rosszul szerepelt június 9-én. Aros a választáson 36 százalékot kapott, a város hét egyéni választókerületéből hatban az ellenzék győzött. Sőt, Sárospatakon az EP-listán a Fidesz 44 százalékot kapott, tehát a fideszesek érezhetően rosszabbul teljesítettek, mint a pártjuk.

Az eredetileg tervezett előterjesztésben „csak” egyhavi jutalom szerepelt, később a pénzügyi bizottság ülésén azonban valaki kitalálta, hogy inkább hathavi összeg volna helyénvaló. A lap megkereste Egyed Attilát, a bizottság kormánypárti elnökét, aki annyit mondott, hogy az eredeti összegről szóló javaslatot ő tette, a jutalmat megemelő ellenjavaslatot pedig egy általa meg nem nevezett önkormányzaton kívüli bizottsági tag javasolta. A polgármester az elmúlt 14 évben amúgy „viszonylag kevésszer” kapott jutalmat – tette hozzá Egyed.

Hírdetés

„Nincs szükségem ekkora összegű jutalomra” – mondta a megkeresésre Aros polgármester, és állítása szerint meglepetésként érte mindez, erről senki nem egyeztetett vele előtte. Hozzátette, hogy 14 év alatt mindössze egyszer vett fel jutalmat tavaly, egyhavi összeget. A szóban forgó jelenlegi jutalomról azt mondta, jólesett neki, hogy az önkormányzat úgy érezte, jól dolgoztak alpolgármesterével.

Aros János azt is elmondta, hogy jelenleg keresi a jogi lehetőségét annak, hogy hogyan tudja nem felvenni az összeget.

Ez azért lesz nehéz – folytatta –, mert az önkormányzat döntése alapján a pénzügyi iroda a következő napokban fogja számfejteni a pénzt, azt kell megnézni, hogy technikailag megoldható-e, hogy ezt a pénzt visszautalja, illetve hogy az önkormányzat esetleg visszavonhatja-e még a döntését.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »