Hatéves kisfiút ütöttek el és mégsem halasztják el a karantént Ukrajnában: január 7-i hírösszefoglaló

Hatéves kisfiút ütöttek el és mégsem halasztják el a karantént Ukrajnában: január 7-i hírösszefoglaló

Hatéves kisfiút ütöttek el Kárpátalján; Ukrajnában mégsem halasztják el a karantén szigorítását; Hónapokig törte másfél éves nevelt gyermeke csontjait; Halálos közúti baleset Kárpátalján; A cigarettacsempészek ortodox karácsonykor sem pihennek Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 7-én.

Január 6-án Beregkövesden történt közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrséghez. Egy 26 éves ilosvai fiatalember a Volkswagen Golf típusú gépkocsijával átsodródott szembejövő sávba, ahol elütött egy az út szélén gyalogló kiskorú gyermeket.  A hatéves kisfiút számos sérülésekkel a kórházba szállították.

Ukrajna kormánya úgy döntött, hogy nem halasztja el a januári lockdown-t. Erre a következtetésre jutottak Volodimir Zelenszkij elnökkel folytatott megbeszélés során. Az Egészségügyi Minisztérium vezetője, Makszim Sztepanov is megerősítette, hogy nem halasztják el a szigorú karantént.

Hírdetés

A 32 éves férfi 2020 májusában költözött össze élettársával, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiút. A kisgyermek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, sokat sírt, a vádlott ezért rendszeresen megütötte a gyermek arcát és testét, több alkalommal pedig a kiságyba dobta. A gyermek július végéig többi között bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést szenvedett el.

Január 6-án kijevi idő szerint körülbelül 22 órakor közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrséghez. A helyszínelők megállapították, hogy egy Chevrolet Lacetti típusú gépkocsi 42 éves helyi illetőségű sofőrje elvesztette uralmát járműve fölött és nekicsapódott egy betonkerítésnek, melynek következtében a helyszínen életét vesztette a gépkocsi 61 éves utasa.

Az újabb csempészkísérletet január 7-én virradóan akadályozták. Az ukrán – román határ mentén a határőrök csomagokat cipelő két ismeretlent vett észre. A határsértők figyelmen kívül hagyták a katonák felhívását és Tiszafejéregyháza (Біла Церква) irányába menekültek. A határőrök az esetről azonnal tájékoztatták román kollégáinkat.  A terület ellenőrzése során a kárpátaljai katonák összesen 3000 csomag cigarettát, míg román kollégáik további 6 mesterkarton füstölni valót fedeztek fel.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »