Hátborzongató közlekedési baleset történt Kárpátalján és hólavina zúdult a Kijev-Csap autóútra: február 11-i hírösszefoglaló

Hátborzongató közlekedési baleset történt Kárpátalján és hólavina zúdult a Kijev-Csap autóútra: február 11-i hírösszefoglaló

Hátborzongató közlekedési baleset történt Kárpátalján; Hólavina zúdult a Kijev-Csap autóútra (Videó); Árokba csúszott egy személygépkocsi Gát közelében (Video); Búcsút mondhatunk a magyar zászlóknak Kárpátalján?; A beregszászi lakóközösségek figyelmébe! Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 11-én.

Február 10-én kijevi idő szerint 9 óra 40 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett a járőrszolgálattól, hogy Kárpátalján, a Szolyva-Dolha útvonalon egy közlekedési baleset történt. Egy Renault Laguna típusú gépkocsi sofőrje elvesztette az irányítását járműve fölött, és az út szélén található betonoszlopoknak hajtott.

Lemberg megyében hólavina zúdult a Kijev-Csap nemzetközi autóútra. Az esetről videó is készült. A Lemberg megyében található Skole járásban a Pláj hegycsúcsról egy lavina elzárta a Csap-Kijev autóutat.

Hírdetés

A rossz időjárási körülmények miatt ma, február 11-én dél körül a beregszászi járási Gát közelében egy közlekedési baleset történt. A balesetben senki sem szenvedett komoly sérüléseket. 

A Legfelső Tanácsnál beregisztráltak egy törvényjavaslatot, mely szabályozná más államok szimbólumainak használatát az önkormányzati hivatalok épületein. A magyar zászlók jelenléte az önkormányzati hivatalokon nem most vált problémává. Az elmúlt 10 évben azok, akik először járnak Beregszászban vagy a környező magyar falvakban, sokszor felteszik a kérdést: ez valóban Ukrajna?

Február 11-én elfogadásra került, hogy milyen rend szerint történik a beregszászi lakóközösségek épületei nagyjavításainak társfinanszírozása. A városi büdzséből a munkálatok költségének 70 százalékától (de nem több mint 350 ezer hr.) kapható társfinanszírozás


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »