HATÁRTALAN POFÁTLANSÁG

HATÁRTALAN POFÁTLANSÁG

Akkor most nagyon erősen kapaszkodjanak meg a fotel karfájában, vegyenek egy mély levegőt, és olvassák el az amerikai külügyminisztérium hivatalos közleményét, melyet egy bizonyos Mark C. Toner névre hallgató, beosztására nézve helyettes szóvivő, valóságos státuszát tekintve egy ezerhatszázadik senki, egy kávéfőző, egy vizesnyolcas írt alá, és így hangzik: 

“Az Egyesült Államok aggodalmát fejezi ki a Ahmed Hamed, a Röszke melletti 2015. szeptemberi összecsapásokban részt vett szíriai állampolgár ellen folytatott büntető eljárás és ítélkezés, illetve a terrorizmus vádjának túlzottan tág értelmezése miatt. Azt kérjük a magyar kormánytól, hogy független civil szervezetek bevonásával folytasson átlátható vizsgálatot a röszkei események, Mr. Hamed és a hozzá hasonlóan megítéltek ügyében. A továbbiakban is figyelemmel kísérjük Mr. Hamed ügyét.”

Elolvasták?

Még maguknál vannak? Csak nyugodtan üvöltsék ki magukból az összes bével, pével és kával kezdődő szép magyar szót, melyek többsége névszó, a maradék pedig ige, ráadásul felszólító módú és összefüggésbe hozható Toner úr szegény anyukájával, úgy, s ha ezen is túl vannak, akkor megfontolásra ajánlom a következőket:

Mindenekelőtt koncentráljunk a derék Mark nyilatkozatának közepére, erre a kis kitételre: „(…)illetve a terrorizmus vádjának túlzottan tág értelmezése miatt.”

Ezt azon ország külügyminisztériumának porfogója bírta üzenni nekünk, amely ország egy tökéletesen törvénytelen, jogtalan, minden emberi jogot figyelmen kívül hagyó haláltábort tart fenn Guantanamón. S hogy itt mi is történik valójában? Az egyszerűség kedvéért lássuk az erdekesvilag.hu rövid ám pontos összefoglalóját:

„A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után a Bush-adminisztráció a támaszponton terrorizmussal vádolt személyek fogolytáborát hozta létre. Itt, a börtön-részlegben jelenleg kb. 350 fogvatartottat őriznek, nemzetiségi megoszlásuk szerint sorrendben a legtöbben szaúd-arábiai, jemeni, pakisztáni, afganisztáni és szíriai állampolgárok, akiknek többségét az Al-Káida terrorhálózathoz való kapcsolattal, illetve az egykori afgán talibán rendszer működtetésével gyanúsítanak – ám vádemelés nélkül. Ezt az teszi lehetővé, hogy kubai területként Guantánamón nem érvényesek az amerikai törvények, még az amerikai alkotmány is csak közvetetten, a katonai szabályzatokon keresztül. Ez utóbbi alapján viszont elméletileg akár bárkit statáriális módon halálra ítélhetnek és kivégezhetnek, bár erre még azért konkrétan (itt legalábbis) nem került sor. Ellenben kínzásokról és folyamatos megaláztatásokról rendszeresek a beszámolók, melyekről a kevés kiszabadult rab (akik szinte kizárólag valamely európai ország, esetleg Kanada polgárai) elmeséléséből tudhat a világ.

Hírdetés

Barack Obama amerikai elnök első hivatali napján elrendelte a guantánamói fogolytáborban tartottak pereinek felfüggesztését 120 napra. 2009. január 22-én elrendelte a börtön felszámolását is, ám 2011 márciusában ígéretét megszegve meghosszabbította a tábor működését. 2011 áprilisában a WikiLeaks számos amerikai dokumentumot jelentetett meg a táborban zajló kínzásokról. Az iratokból az derült ki, hogy a hírhedt börtön legfontosabb célja nem a veszélyes bűnözők bezárása, hanem az információszerzés.

Annak ellenére, hogy az amerikai kormány ígérete szerint a börtönt bezárják,  jelenleg 149 terrorista tevékenységgel gyanúsított személyt tartanak fogva a börtönben.”

Na, ez az Amerika böfögött most ide nekünk ismét. Az az Amerika, amelyik így oldja meg a dolgait. Hivatalossá teszi a kínzást(!), azon belül is például a „vízbefojtásos technikát”, és önfeledten alkalmazza is, pont olyanok, mint a Gestapo. De semmi gond, mert mindezt Guantanamón, ahol „nem érvényesek az amerikai törvények”. S mert ez a hivatalos Amerika képmutató és hazug és ocsmány világa, ebből automatikusan következik mindaz, amit például az amerikai katonák megengedtek maguknak például az Abu Ghraib börtönben, vagy az, amikor Afganisztánban ezek az állatok lehugyozták a megölt afgánok holttesteit.

Amúgy az Egyesült Államok jelenlegi törvényei lehetővé teszik, hogy az amerikai elnök parancsára a megfelelő amerikai szervek likvidáljanak bárkit a világban, aki veszélyezteti az Egyesült Államok biztonságát, és ehhez nincs szükség bírói ítéletre. Ezzel szemben az Egyesült Államok nem ad ki senkinek senkit, egyetlen amerikai állampolgárt sem, kövessen el az bármilyen súlyos bűncselekményt valahol az USA területén kívül.

Azt is jó, ha tudjuk, ha az Egyesült Államokban megállít a rendőr bennünket, akkor mozdulatlanul kell ülnünk az autónkban úgy, hogy a kezünk a kormányon legyen. Így kell megvárnunk, amíg az intézkedő rendőr odaér, és az utasításait követve akkor vehetjük elő az igazolványainkat. Ha nem így cselekszünk, ha kiugrunk az autóból, vagy akár csak „félreérthető” mozdulatot teszünk, egyszerűen agyonlőnek. Ja! Mint tudjuk, az amerikai rendőrök amúgy hetente agyonlőnek valakit, minden ok nélkül is. Az agyonlőttek döntő többsége fekete. És ha mexikóiak megtámadnák az Egyesült Államok határát, megpróbálnának áttörni a határkerítésen (falon), miközben flaszterral és kövekkel dobálnák az Egyesült Államok határőreit, akkor úgy lőnék őket halomra gondolkodás nélkül, mint a szart.

Ez az Egyesült Államok üzenget nekünk, meg aggódik.

És akkor szépen megkérem Mark C. Tonert, a jelenleg még hivatalban lévő külügyminisztériumot, Nulanddal az élen, meg az összes farizeus disznót, hogy nagyon laza derékkal hajoljon előre, és átszellemült arccal csókolja meg a seggemet. És legyen ez a búcsúcsók…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »