Hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet Budaházyék ügyében

Hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet Budaházyék ügyében

Hatályon kívül helyezte Budaházy Györgyék ügyében az elsőfokú ítéletet a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla. A döntést a vádlottak és a hallgatóság tapssal köszöntötte – közli a HírTV.

A Fővárosi Törvényszék 2016 nyarán első fokon tizenhárom év fegyházra ítélte terrorcselekmény, testi sértés, kényszerítés vádjával Budaházy Györgyöt, aki több évet töltött előzetes letartóztatásban. A 17 vádlott közül 15-öt terrorcselekmény vádjával 5-13 év letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Most új eljárás következik.

Frissítés: lakhelyelhagyási tilalmak feloldva

Mindenki szabad – egyelőre.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D774613196259765%26id%3D371548303232925&width=480&show_text=true&height=228&appId

2. frissítés: Morvai Krisztina írja:

Csak annyit hallottam: „valamennyi vádlott tekintetében hatályon kívül helyezi” és egy hatalmas örömujjongást. Kimondhatatlanul boldog vagyok, jogászi hivatásom egyik legfelemelőbb perce volt az, amit itt most Strasbourgban telefonvégen éltem meg. Kétfelé húz a szívem, hiszen a „nemzeti kisebbségekkel foglalkozó” munkacsoport vendége most Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács vezetője, elvben ezen a szintén fontos ülésen vagyok, de a munkatársaim segítségével bekapcsolódtam a Budaházy-perbe, amely a Fővárosi Ítélőtáblán folyik. Bár nagyon rosszak voltak a vételi viszonyok, a lényeget hallottam: a magyar jogtörténet egyik legfelháborítóbb, legdurvább jogsértésektől hemzsegő ítéletét a bíróság hatályon kívül helyezte.

Isten óvja és vezesse Magyarországot, Isten áldja Budaházy Györgyöt és a többi hazafit!

Szeretettel Strasbourgból

Morvai Krisztina


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »