Hatalomátvétel a HírTV-nél: Kálmán Olgának biztos távoznia kell

Hatalomátvétel a HírTV-nél: Kálmán Olgának biztos távoznia kell

Figyelő: holnap nagy bejelentések várhatóak a HírTV-nél

Az már hétfőn kiderült, hogy a HírTV új tulajdonosa változtatni szeretne a csatorna struktúráján és irányvonalán, ami vélhetően azt jelenti, hogy kormánykritikus televízióból ismét kormánypárti lesz. A 444 cikke szerint többen biztosan állítják, hogy a cégcsoport még ősszel beolvad a Mészáros-birodalomba, de az sem kizárt, hogy Nyerges Zsolt huzamosabb ideig felügyeli majd a cégeket, szoros kormányzati kontroll mellett.

Nyerges Zsolt tájékoztatása szerint a fél 11-es eligazítás után sajtótájékoztatót tartanak. Csintalan Sándor az Indexnek azt mondta: vagy kirúgják, vagy önként távozik. Abban biztos, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz, illetve a Fideszhez lojális irányba állítják ismét. Kedden este az Azonnali is megkereste Csintalant, nekik azt mondta: a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye, „hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.  Simicska Lajos barátja és bizalmasa a Facebook-oldalán kedden este még hozzátette: „holnap semmi nem dől el! Már eldőlt. Holnap csak nyilvánvaló lesz…”

Hírdetés

A Magyar Hang azt is írja, hogy a televízió pár munkatársa délelőtt megpróbált Facebook-élővel jelentkezni az épületből, ám a régi/új biztonságiak (a Valton munkatársai) megakadályozták, és kitessékelték őket.

A 24.hu számolt be először arról, hogy háromnegyed 10 körül megérkezett az épülethez Gulyás Balázs és Wahorn András, mindketten a Szabadfogás felvételére jöttek. Elvileg 11 órakor kezdődnek a felvétel, de Dévényi István műsorvezető éjszakai Facebook-posztja szerint sms-t kapott arról, hogy fogják őket beengedni. Gulyás Balázzsal és Wahorn Andrással az épületben közölték, hogy nem lesz felvétel és azonnal távozzanak.

A HVG úgy tudja: Császár Attila vagy Élő Gábor lehet a hírigazgató, de fontos szerepet kaphat Szikszai Péter is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »