Hatalmas villámlásokkal és heves esővel csapott le a vihar pénteken

Hatalmas villámlásokkal és heves esővel csapott le a vihar pénteken

Villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők jelzik a pénteki vihar útját az országban. Komoly károkat okozott a vihar az ország déli részén és a Balaton környékén, a legtöbb bejelentés eddig Ságvárról és környékéről érkezett – közölte az M1 Híradó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatarok veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat, ám még érvényben van a zivatarok és felhőszakadások kialakulásának veszélye miatt kiadott elsőfokú, citromsárga riasztás – írta közösségi média felületén az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A pénteki vihar komoly károkat okozott az ország déli részén és a Balaton környékén – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A Balatonnál 100 kilométer per órás széllökések is voltak.

A legtöbb bejelentést a Somogy megyei Ságvárról kapták a tűzoltók, de Veszprém és Zala megyéből is többen kértek segítséget. Jellemzően villanyvezetékekre, házakra, utakra dőlt fák miatt vagy villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők miatt riasztották a katasztrófavédelmet.

Az esőtől megduzzadó vízfolyások mellett a legtöbb helyen fák dőltek az útra. Magyarbólyon is egy kidőlt fához riasztották a tűzoltókat.

Hatalmas mennydörgéssekkel, villámlásokkal és heves esővel érkezett meg Szegedre a zivatar pénteken kétszer is. A koraesti esőt egy másfél órás csend követte, majd újra leszakadt az ég. Nagyobb károkról nem érkezett jelentés, de az erős eső órákon át zúdult a városra – mondta az MTVA tudósítója.

Hírdetés

Pécset is elérte a vihar pénteken

Szombathely

Ajka felett az égbolt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »