Hatalmas változások a Balaton déli partján, minden nyaralót érint

Hatalmas változások a Balaton déli partján, minden nyaralót érint

A fizetősek után a szabadstrandok is fejlődésnek indulnak, hárommilliárd fontot költenek rájuk az idén.

Tavaly a belépős fürdőhelyek fejlesztésére mintegy kétmilliárd forintot költöttek a Balatonnál a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjában, az idén pedig az ingyenesen használható fürdőhelyeken a sor. Ezúttal hárommilliárd forint áll rendelkezésre, és ennek az összegnek csaknem felét öt déli parti település használhatja fel – írja a sonline.hu.

Hírdetés

Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő és Fonyód összesen 1,38 milliárd forintot nyert arra, hogy a szabadstrandjait a legkülönbözőbb újításokkal tegye vonzóvá. A burkolatok és a világítás megújításától a bejárók cseréjén át egészen a családbarát szolgáltatásokig számos olyan fejlesztés valósul meg a szabadstrandokon, amelyek növelik a vendégek komfortérzetét és a szezonhosszabbítást is szolgálják.

Az öt település között a legjelentősebb összeg Fonyódra kerül, a város 450 millió forintot fordíthat az öt szabadstrandjának fejlesztésére, köztük futópálya kialakítására. Fenyves és Mária strandfejlesztései azért is fontosak, mert sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy a Balaton Siófokig tart, de ezek a települések a strandok korszerűsítésével is bizonyíthatják, hogy érdemes nyugatnak venni az irányt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »