Hatalmas változás az időjárásban, nem ezt várnánk márciustól

Hatalmas változás az időjárásban, nem ezt várnánk márciustól

A hétvégén érkező hidegfront miatt változékonnyá válik időjárásunk, a jövő héten pedig frontok érik térségünket, több fokkal hidegebb levegő áramlik hazánk fölé – írja a meteorológiai szolgálat.

Az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, este a déli határvidékről is levonul.

Az ország északkeleti, északi felében számíthatunk a legtöbb napsütésre, de a felhőzet visszaszorulásával máshol is napsora fordul az idő. A borult részeken gyenge eső előfordulhat, délutántól azonban szűnik a csapadék.

Az északnyugati, északi szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Hírdetés

A változás szele:

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a rétegfelhőzet és az éjszakai ködfoltok várhatóan gyorsan feloszlanak. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Kevés helyen zápor, hózápor, jégdara-zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően mínusz 2 és plusz 2 fok között várható, de az északi völgyekben hidegebb lesz. Délutánra 6 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »