Hatalmas tűz tombol Haifában: lángra lobbant Izrael egyik legnagyobb benzintározója

Hatalmas tűz tombol Haifában: lángra lobbant Izrael egyik legnagyobb benzintározója

A ma reggeli órákban eddig ismeretlen okból lángra lobbant az izraeli Haifa városában, pontosabban a Haifai-öbölben az ország egyik legnagyobb benzintározója. A helyszínre azonnal mintegy félszáz tűzoltójármű érkezett, s órák hosszat tartó megfeszített munkával a délelőtt folyamán végül sikerült eloltani a hatalmas tüzet. Magyar idő szerint déli 12 órakor azonban ismét magasba csaptak a lángok – tudósít a Jediot Áháronot.

Az izraeli polgári védelem és a tűzoltóság az elmúlt órában ismét arra kérte Haifa város és a környező települések lakosságát, hogy csukják be otthonaik ablakait, s lehetőleg ne menjenek ki az utcára. Közben a rendőrség lezárta a Haifába vezető 4-es és 22-es számú autóutat is.

A tüzet a délelőtt folyamán már megfékezték, ám az nem sokkal később ismét teljes erővel fellángolt. A lakosságot egyelőre nem tájékoztatják arról, hogy mi okozta a katasztrófát. Izraelben munkanapról lévén szó, a gyermekek az óvodákban és az iskolákban vannak, s az aggódó szülők a közösségi oldalakon is egyre erőteljesebben kérik a megfelelő tájékoztatást az illetékes hatóságoktól.

Hírdetés

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239140&hash=064190973cf41d2e&sd

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239141&hash=f3d1e9fed154b73a&sd

Sokan úgy vélik, hogy Haifa város és a környező települések lakossága már évek óta ketyegő bombán ül, mert a Haifai-öbölben levő üzemanyagtárolókat bármikor támadás érheti.

A tüzet élő adásban lehet követni ide kattintva.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »