Hatalmas tűz Hevesben – videók

Hatalmas tűz Hevesben – videók

Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában – közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Nagy Csaba elmondta: a nem sokkal péntek dél előtt érkezett riasztás óta az egri, füzesabonyi és mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vett részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában.

A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, ám a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak, ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte a beavatkozás során. Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók – tájékoztatott a szóvivő, jelezve: a lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.

Hírdetés

Közölte: az oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát. Nagy Csaba hozzátette: senki sem sérült meg, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz kialakulásának okát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »