Hatalmas tömegverekedés tört ki a Jézus Szíve búcsún – egymásnak estek a cigány mutatványosok

Vasárnap rendezik a Jézus Szíve búcsút Mezőkövesden. A vallási eseményhez mindig kapcsolódik vásári mulatság is a Vásártéren. Idén viszont ezzel problémák adódtak, hiszen a vidámparkos vállalkozók összeverekedtek, szerdán délután és este is állt a bál. A helyszínen csak “csáládi ügyről” beszéltek, minthogy a mutatványosok rokonai egymásnak, s már a korábbi években is előfordult, hogy nem tudtak megegyezni egymással.

Magyar Menedék - Badiny

A rendezők szerint a mutatványos-vidámparkos vállalkozók hétfőtől érkeztek a helyszínre, de két napon át nem pakoltak ki. Szerdán este nyolc körül nem tudtak megegyezni a játékok telepítéséről, tömegverekedés robbant ki, a helyszínre rendőrök és őrző-védők érkeztek. A verekedő vállalkozókkal szerződést bontott a búcsú rendezője. Így sem maradnak vásárfia és kikapcsolódás nélkül a gyerekek, egy vállalkozó ugyanis jelentkezett, s telepít egy kisebb vidámparkot, néhány játékkal. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett, csoportos garázdaság miatt nyomoz, s tizenkét ember érintett eddig az ügyben.

A Szív Búcsú egyébként vasárnap 10 órakor kezdődik, a misét dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálja, majd körmenet következik. Az eseményhez nyolc napos lelkigyakorlat is kapcsolódik, május 28. óta minden este misét tartanak, s felavatják a Jézus Szíve templom egy-egy szentet ábrázoló új, színes üvegablakait.

boon.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »