Hatalmas robbanás rázta meg Párizst

Image

Irtózatos méretű detonációszerű hang rengette meg szerdán, nem sokkal déli 12 óra előtt a francia fővárost és környékét – számol be a Le Figaro honlapja.

A népszerű francia konzervatív napilap elektronikus oldala hozzáteszi: a robbanás hangja félelemmel és tanácstalansággal töltötte el a párizsiak sokaságát.

Hírdetés

A párizsi rendőrprefektúra Twitter-bejegyzésében elmagyarázta, hogy egy vadászgép lépte át a hangsebességet a főváros fölött, ez pedig hangrobbanáshoz vezetett. A prefektus igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, egyben felhívta a lakosságot, hogy ne terheljék túl a segélyhívó vonalakat.

A robbanás hangerejére jellemző, hogy az éppen zajló Roland Garros teniszmeccs résztvevői is abbahagyták egy pillanatra a játékot.

A pillanatnyilag Rigában tartózkodó védelmi miniszter, Florence Parly a TF1 francia televíziónak nyilatkozva elmondta: a főváros légterében, mintegy 10 km magasságban repülő vadászgép elfogó gyakorlatot hajtott végre, eközben lépte át a hangsebességet. A légierő részéről megerősítették, hogy egy Rafale vadászgép okozott hangrobbanást.

A lefigaro.fr cikkéhez rengeteg komment érkezett; az egyik hozzászóló rámutat: jellemző, hogy mindenki terrortámadásra gondolt, s ezek az állapotok azóta állnak fenn, hogy a „baloldali” kormánykoalíció teljes egészében nyitva hagyta Franciaország határait. Egy másik hozzászóló azt találgatja, a városban hány ablak törhetett be.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »