Hatalmas robbanás rázta meg Budapest belvárosát

Hatalmas robbanás rázta meg Budapest belvárosát

Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr megsérült – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség.

A police.hu-n olvasható rendőrségi közlemény szerint 22:30 körül történt a robbanás, amelyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két gyalogos járőre megsérült, és mindkettőjüket kórházba szállították.

“A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek” – áll a tájékoztatásban.

A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Korábban az OKF arról adott ki tájékoztatást, hogy a robbanást követően tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A környéken több szöget is találtak. Fotó: MTI

A rendőrségi felvételeken jól látható, hogy több szög is a földön hever a robbanás után. A Hvg.hu és a Blikk is olyan képeket közölt, amelyeken a rendőrségi nyombiztosítók által megjelölt szögek láthatók az aszfalton. Nem kizárt, hogy a két rendőr egy gazdátlan csomagot akart megnézni, akkor következett be a detonáció – írják.

Hírdetés

Korábban elterjedtek olyan hírek is, hogy gázrobbanás történt az üres üzlethelyiségben. Azok a szemtanúk azonban, akik látták a robbanást, sem kékes lángról, sem gázszagról nem számoltak be. A képeken az is látszik, hogy az üzlethelyiség rácsa befelé szakadt ki. Ez is arra utalhat, hogy a robbanás az utcán történt – írja az Index, helyszíni beszámolókra alapozva.

“Több spekulációt is el tudnék mondani, hogyha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék” – nyilatkozta az M1-nek Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az éjszakai robbanásról. A szakértők a helyszínen a robbanás nyomait keresik, a maradványokból meg lehet majd állapítani, hogy egy ember által készített szerkezet robbant vagy baleset történt – mondta Gyarmati István.

A szakértő elmondta, hogy az egész esettel kapcsolatban egyelőre csak „spekulálni tud”. Hozzátette ugyanakkor, hogy „furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek. Ez egy nagyon bonyolult dolog. (…) Több spekulációt is el tudnék mondani, hogyha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék” – nyilatkozta az M1-nek nyilatkozva Gyarmati István.

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is. A kordonon belülre senkit nem engednek, a benn tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. A tűzoltók, a mentők és a BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységei is a helyszínre érkeztek.

A robbanás miatt a BKK több járata is megváltozott útvonalon közlekedik: A 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok nem érintik a Wesselényi utca és a Király utca megállóhelyeket, a 70-es és a 78-as trolibusz pedig a Akácfa utca, Király utca / Erzsébet körút, Izabella utca / Király utca megállóhelyeket.

(Hvg, MTI, M1, 888.hu, faktor.hu)

The post Hatalmas robbanás rázta meg Budapest belvárosát appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »