Hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot (videók)

Hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot (videók)

Kedden hatalmas robbanás történt Bejrútban a kikötő környékén.  A kettős robbanás halálos áldozatainak száma meghaladja a százat a sérültek száma négyezer fölé emelkedett- közölte szerdán a Sky News Arabia hírtelevízió a libanoni vöröskeresztre hivatkozva.

 Az első hírek szerint egy robbanóanyagokkal megrakott konténer, mások szerint tűzijáték rakéták robbantak fel.

A robbanások okát még mindig nem tudni. Az első hírek szerint petárdaraktárban keletkezett tűz okozta az elsőt, a második rendkívüli erősségét pedig az, hogy nagyon nagy mennyiségű, 2700 tonna ammóniumnitrát robbant fel, amelyet már hat éve tároltak egy kikötői raktárban.

A robbanásról több videó is készült amiken látható, hogy nem egyszerű robbanóeszközökre utal.

Jemeni információnk szerint néhány hete a jemeni fővárosban Sanaaban is történt egy ugyanilyen robbanás, melyet a szaúdi légierő által ledobott amerikai bomba okozott.

A híradás szerint a hatalmas erejű detonációban több mint négyezren sérültek meg. Köztük van az ENSZ 48 alkalmazottja és 27 családtagja – közölte szerdán az al-Jazeera hírtelevízióval Farhan Haq, az ENSZ-főtitkár szóvivője.

Hírdetés

Eddig az izraeli kormány és a libanoni Hezbollah ellenálló szervezet is közölte, hogy nincs közük a robbanáshoz.

Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították.

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint a a halottak és a sérültek száma még nem végleges  és jelentős anyagi károk keletkeztek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (CGTN)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »