Hatalmas munka kezdődik szombat éjszaka a Margit híd alatt

Hatalmas munka kezdődik szombat éjszaka a Margit híd alatt

Várhatóan csak a hétfő éjszakai óráktól lesz ismét zavartalanul használható a budai alsó rakpartnak ez a szakasza.

Szerdán két szerelvény sérült meg a Margit híd alatt húzódó 800 mm és 600 mm átmérőjű vízvezetéken. Mivel mindkét sérülés egyidejű javítása a párhuzamos forgalmi sávok zárása miatt ellehetetlenítette volna az Árpád fejedelem útja – Bem rakpart útvonal forgalmát, a Vízművek szakemberei a szerda éjszakai órákban csak az egyik, nagyobb vízfolyással járó hiba javítását végezték el.

Az ezt követő burkolat-helyreállítást és az aszfalt kötéséhez szükséges technológiai időt követően csütörtökön éjjel átmenetileg visszaállt a megszokott forgalmi rend. A másik szerelvény javítása azonban csak újabb burkolatbontással oldható meg, amit a szivárgó víz okozta károk megelőzése érdekében a hétvégén végeznek el a társaság munkatársai.

Hírdetés

A társaság közleménye szerint a munkálatok szombaton este 19 órakor kezdődnek, és a hibaelhárítás utáni burkolat-helyreállítás és az autóforgalom előtti újbóli megnyitás előtt szükséges technológiai száradás időigényét figyelembe véve

várhatóan a hétfő éjszakai óráktól lesz ismét zavartalanul használható a budai alsó rakpartnak ez a szakasza.

Addig az északi irányból dél felé haladók nem tudnak majd lehajtani az alsó rakpartra, valamint a Bem rakpart felől északra tartók számára a híd alatt két sáv helyett csak a jobb szélső sávban lesz biztosított a közlekedés. Ugyancsak egy sávot vehetnek csak igénybe az Árpád fejedelem útja felől dél felé haladók és a Margit hídra Pest irányában felhajtani szándékozók.

Az arra közlekedőknek köszönjük a Bem rakparton és az Árpád fejedelem útján jelentős forgalmi fennakadásokat és meghosszabbodott menetidőt okozó munkálatok idején tanúsított türelmet és megértést!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »